Bevis # 2 for Gud – vores objektive moral

Vi er født med en moral og ved, at fx. mord på en baby er forkert. Det kan ikke diskuteres, og denne “objektive moral” må stamme fra noget “over” os selv, der har lavet reglen. Vi behøver ikke lære det, opdrages til det eller forstå det. Det kan ikke være en tilfældig kemisk reaktion. Vi har en samvittighed. Det er et af de mange beviser for, at Gud findes.

Gud har givet os vores samvittighed

Hvis vores moral bare var subjektiv, så findes moral i sidste ende ikke. Så kan mord på en baby være i orden i een given kultur eller under givne forhold. Men det er det ikke. Moral er objektivt. Mord er forkert. Det Hitler fx gjorde var ikke acceptabelt under nogen forhold. Så moral er objektivt.

Men hvis moral er objektivt, så kan det ikke stamme fra os selv og dermed fra naturlig evolution, hvis der er sådan vi er opstået. Hvis vi bare var opstået tilfældigt, så er vores tanker kun en bunke kemiske reaktioner, og så kan vi ikke have et regelsæt, der er objektivt (udenfor os selv).

Men vi er jo indrettet men denne moral og disse regler.

Der må være en giver af disse regler udenfor os selv.

Vær med til at redde liv! Støt Jesusfrelser.dk med 100kr. Beløbet går ubeskåret til facebookannoncer med vores artikler.

Send til MobilePay 1206LR, så flere danskere kan læse Jesus at kende.

Del artiklen med andre:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *