Omvend dig fra synd

Det gælder for alle mennesker, at hvis de vil frelses fra et evigt liv i Helvede, skal de vende sig fra de synder de har begået, og vælge Guds vej istedet.

Omvendelse fra synd er den første og vigtigste forudsætning for, at Gud kan tage imod os (bagefter skal du døbes og modtage Helligånden). Omvendelse betyder, at du:

  • Forstår, at du har syndet imod Gud og har brug for Hans tilgivelse
  • Ændrer din indstilling, og beslutter ikke at synde mere
  • Vender dig fra synden i dit liv som en konkret handling

Omvendelse betyder ikke, at du måske forstår at du har syndet, men ikke ønsker at gøre noget ved det. Det er ikke omvendelse, hvis du ikke gør noget.

Omvendelse er, at du beslutter dig for at leve på en anden måde – og vender dig fra dét, som Gud ikke kan acceptere – i tanke, ord og handling.

Hvad er synd?

Synd er det modsatte af, hvad Gud ønsker for dit liv. Det er alle de ting, der er usunde for dig – både din krop og din sjæl. Det er de ting, der forstyrrer Guds plan for dit liv.

Biblen fortæller, at synder er ting som at stjæle, være fuld, sex udenfor ægteskabet, homoseksualitet, pornografi, afgudsdyrkelse, heksekunst, bedrageri, mord, misundelse og løgn. Det er også en synd at bagtale, sladre og hade andre. Læs mere om hvad synd er

  • Synd er det, der adskiller os fra Gud
  • Synd er ulydighed imod Gud. Man kan ikke både adlyde Gud og synde.
  • Synd er både handlinger og tanker, der skader dit forhold til Gud
  • Synd er det omvendte af næstekærlighed

Er det en synd at blive fristet?

Nej, det er ikke en synd at blive fristet. Selv Jesus blev fristet. Det vigtigste er, at du træffer et valg:

Vil du reagere på fristelsen og følge den ud i livet, eller vil du afvise fristelsen og gøre tingene på Guds måde? Man kan sige, at fristelsen er en mulighed for at gøre det rette.

Kan jeg omvende mig i tanke, men ikke i handling?

Nej, det kan man ikke. Hvis man bare ved med hovedet, at noget er forkert, men ikke gør noget ved det, så er man det, der kaldes en hykler. Så siger man een ting, men gør noget andet. Det er ikke omvendelse, hvis det ikke fører til en handling.

Det lyder svært, men der er en god nyhed. Gud hjælper dig.

Gud hjælper dig

Hvis du er villig til at vende dig fra synd, og leve på Guds måde, kan Gud sætte dig fri fra den automatiske tendens, du har til at synde. Biblen kalder dette for syndens magt over dit liv, eller syndens lov. Den kan Gud løsne dig fra. Man kan sige, at Gud klipper elastikken over, der hele tiden trækker dig tilbage i synd. Det er faktisk dét, der sker i dåben.

Jeg er parat til at omvende mig … hvad så nu?

Når du vender dig fra synd og beder om tilgivelse gør Gud noget fantastisk. Han tilgiver dig, fordi du tror på Hans søn. Det betyder, at du er klar til en vigtig beslutning: Du kan nu blive døbt – læs mere. I dåben begraver du dit gamle liv, dine synder vaskes bort, og du genopstår til et nyt liv for Gud. Når du har omvendt dig fra synd kan du også modtage Helligånden.

Omvendelse betyder, at du forstår, at du har syndet, at ændrer din indstilling og vender dig fra synden som en konkret handling. Det betyder, at før gik du een vej – nu går du en anden.

Læs evt. et par eksempler på omvendelse og mere i artiklen Vend om!

Vær med til at redde liv! Støt Jesusfrelser.dk med 100kr. Beløbet går ubeskåret til facebookannoncer med vores artikler.

Send til MobilePay 1206LR, så flere danskere kan læse Jesus at kende.

Del siden med andre: