Bliv døbt

Når du har vendt dig (læs om omvendelse her) fra dine synder og forstået, at Jesus har taget betalingen, skal du døbes. Det foregår i vand.

Hvad er dåben?

Dåben er både et rensende bad, en begravelse af dit gamle liv og en bekendtgørelse overfor din omverden. Dåben er også der, hvor du løses fra syndens magt over dit liv. Og det er noget, som Jesus befaler os at gøre.

Når du har valgt at blive kristen – dvs. at du tror på Jesus – skal du derfor døbes til Jesus Kristus, fuldt neddykket under vand.

Det er nemlig noget, du gør overfor Gud – ikke for at blive medlem af en kirke.

Jeg er allerede barnedøbt – skal jeg så døbes “igen”?

Ja, det skal du. Din barnedåb var et ritual, men det var ikke et rensende bad for din synd. At blive døbt er en beslutning du tager – andre kan ikke tage den for dig. Hvis ikke du forstod, at du har syndet overfor Gud, og at dit gamle jeg skal begraves, så du kan genopstå til et nyt liv, så gjorde din dåb ingenting. Så gjorde den dig bare våd.

Derfor er det vigtigt at du bliver døbt “igen” – eller man kan sige det på en anden måde: Du skal døbes rigtigt. Kommer babydøbte i himlen? Læs mere her

Jeg vil gerne døbes – hvad gør jeg?

Både kirker, der døber troende helt under vand – såvel som individuelle disciple af Jesus kan døbe dig. Det bør gøres med det samme, at du er klar til det. Du kan blive døbt i dag.

Se Jeg vil gerne døbes – hvad gør jeg?

Er dåben symbolsk?

Dåben er noget der sker i den fysiske verden, som har en indflydelse i den spirituelle verden.

Der er mange beretninger om, at nye troende både helbredes fra sygdomme og udfries fra dæmonisk indflydelse, selv om det ikke altid er tilfældet, og selv om det ikke er derfor, at man lader sig døbe.

Man lader sig døbe for at lægge sit gamle liv bag sig og begynde et nyt liv med Jesus. Og spirituelt løses du fra syndens magt, så du pludselig har et valg mellem at synde og lade være.

Man kan derfor mere korrekt sige, at dåben er et vigtigt værktøj Gud har givet os til at begynde vores nye liv med ham, ligesom det næste du skal gøre – modtage Helligånden – er det.

Gud velsigne dig!

Dåb
At blive døbt er både en begravelse af dit gamle liv og et rensende bad for din synd. Det virker kun, hvis du går ind i dåben med troen på Jesus og med ønske om omvendelse, ellers bliver man bare våd. Du skal neddykkes helt under vand, ligesom man også helt begraver sit gamle liv. Det er noget, du gør overfor Gud, ikke for at melde dig ind i en kirke.

Vær med til at redde liv! Støt Jesusfrelser.dk med 100kr. Beløbet går ubeskåret til facebookannoncer med vores artikler.

Send til MobilePay 1206LR, så flere danskere kan læse Jesus at kende.

Del siden med andre: