Vil du i Himlen, når du dør? Så skal du vende dig fra synd som løgn, tyveri, drukkenskab og sex udenfor ægteskabet. Kun JESUS frelser … Læs mere

Du har nok hørt udtrykket “en syndebuk“.

Men er du klar over, hvad udtrykket egentlig betyder?

Det er lidt et gammeldags udtryk med betydningen “En person, der får skylden på uretfærdig vis” eller “En person, som uvidende udvælges af magthavere til at tage skylden“. Det er i den betydning, at de fleste bruger udtrykket.

Men faktisk har talemåden sin oprindelse i biblen og er et ritual jøderne udførte for at betale for deres synd overfor Gud. En syndebuk er også billedet på det, som Jesus blev til sidst, da han betalte for vores synd, hvis vi tror på ham.

Det kan du læse mere om her.

Et bibelsk udtryk

En syndebuk var et dyr, man sendte ud i ørkenen, som skulle tage betalingen for folkets synder.

… sende den ud i ørkenen med en mand der står rede. v22 Bukken skal bære alle deres synder ud i ødemarken og manden skal slippe den løs i ørkenen. (3 Mos. 16:22)

Syndebukken er også de lam, man skulle ofre:

Når nogen uforsætligt synder mod noget som helst af Herrens bud … Han skal lægge sin hånd på bukkens hoved og slagte den på det sted hvor man … (4. Mose 4:22)

Sådan virker det i forhold til Gud. Synd skal betales. Vi har alle syndet imod Gud, og disse ofre er ikke nok. Jesus kom så alle – ikke bare jøderne – kan blive frelst for deres synder.

og ikke med blod af bukke og kalve men med sit eget blod  sådan er Kristus ofret én gang for at bære manges synder. (Hebr. 9:12)

Syndebukken er Jesus. Han døde for at frelse dig.

Har du brug for en frelser?

Enten er du hovmodig og mener, at du har styr på det hele. Ved du med sikkerhed, at Gud ikke skabte jorden? Er du sikker på, at du ikke behøver en frelser på dommedag? Ved du bedre end Gud?

Så er du hovmodig, og du står for fald. Det betyder, at du ikke vil klare den og komme i Helvede.

Frelsen – kun ved Jesus

Biblen fortæller, at mennesket syndede mod Gud og blev smidt ud af Paradisets have. Der lever vi nu – adskilt fra Gud, i verden med dens sygdomme og ondskab. Kun gennem Jesus kan vi komme tilbage til Gud, når vi i troen på hans søn Jesus vender os fra vores synd, bliver døbt til Jesus og modtager helligånden.

Det er den eneste vej i Himlen.

Gud velsigne dig.

Har du spørgsmål om Jesus? Han er den eneste vej til Himlen. Han kan frelse dig, helbrede dig og sætte dig fri. Sådan bliver du frelst

Mest læst lige nu: 20 beviser for Gud, og barnedåben er ugyldig