Er Jehovas vidner kristne? Nej.

Mormoner er ikke kristne, fordi de ikke tror på Jesus som Guds søn, og har deres egen Bibel. Læs mere her

Den anden dag blev vi stillet et rigtig godt spørgsmål i chatten

“Hvorfor er Jehovas Vidner ikke kristne? Det troede jeg da.”

Anonym, Chat på Jesusfrelser.dk

Det korte svar er, at Nej, Jehovas Vidner ikke er kristne. JW (Jehovas Vidner) har ikke noget med sand kristendom at gøre. Jehovas Vidner tror på en falsk Gud og en anden frelse end de kristne.

Det kan du læse mere om i denne artikel.

Jehovas Vidner er ikke kristne

Den kristne bibel, Bibelen, er meget tydelig omkring hvad det vil sige at være kristen.

De vigtigste grunde er følgende (der er mange flere):

 1. Jehovas Vidner har deres egen, ekstra lære (som er fuld af vranglære). Det siger Biblen er forbudt. De har også lavet om på Bibelen i deres egne oversættelser.
 2. Jehovas Vidner tror ikke på Jesus som Guds søn og Gud inkarneret (dvs at Jesus også var Gud). Det var han. Jehovas vidner tror i stedet på, at Jesus blev skabt ligesom ærkeenglen Michael af “Jehova”.
 3. Jehovas vidner tror ikke på, at Jesus genopstod fysisk (dvs at han var at se og føle og høre efter han kom tilbage) – der siger Bibelen noget andet.
 4. Jehovas Vidner mener, at de som den eneste gruppe af troende har retten til og opskriften på at komme i Himlen. De deler også de frelste op i 144.000 der bliver frelst, og alle resten af fårene, der kommer i en anden himmel. Totalt ubibelsk.
 5. Frelse: Jehovas vidner tror ikke på, at tro alene frelser. De siger, at man skal overholde deres regler for at blive frelst. Ubibelsk.

Bare en enkelt af ovennævnte er nok til, at man ikke er kristen, men bevæger sig i vranglære. Jehovas Vidner har en alvorlig kombination af mange forskellige fejl i forhold til kristne, der gør, at man ikke kan kalde Jehovas Vidner kristne.

I det følgende kan du læse mere om hver af disse 5 årsager.

#1 Jehovas vidner har deres egne, ekstra lære

Jehovas Vidner har deres egen lære, Vagttårnet. En slags tillæg til biblen.

De har også deres egne oversættelser af Biblen, der udelader en række vers, der viser at Jesus var Gud selv. Fordi det ikke passer med deres teologi.

Dét siger Biblen er en alvorlig synd og det er absolut forbudt i kristendommen. Vi må ikke have andre skrifter, bibler eller andet, som vi lever efter. Biblen er meget tydelig omkring dette. Vi må hverken lægge til eller trække fra Guds ord.

“Jeg understreger kraftigt for enhver, som hører de profetiske ord i denne bog: Hvis nogen lægger noget til, vil Gud lægge alle de plager på ham, som er beskrevet i denne bog.  Og hvis nogen tager noget væk, vil Gud fratage ham retten til livets træ og den hellige by, som der er skrevet om i denne bog.

Johannes Åbenbaring, kap. 22

Da mormoner jo netop har “lagt noget til” – deres “ekstra” bibel, som de siger er en direkte åbenbaring fra Gud, som i øvrigt kraftig forvrænger Biblen og direkte modsiger den, kan mormoner ikke være kristne.

#2 Jehovas Vidner tror ikke på Jesus som Guds selv

Jehovas Vidner tror ikke på Jesus som Guds søn og Gud inkarneret (dvs at Jesus også var Gud i egen person). Men det var han.

Jehovas vidner tror i stedet på, at Jesus blev skabt ligesom ærkeenglen Michael af “Jehova”. De afviser i øvrigt også Guds mange andre navne i Bibelen.

Tror man ikke på Jesus som Gud selv, kan man ikke være kristen.

#3 Jehovas Vidner tror ikke på at Jesus genopstod fysisk

Jehovas vidner tror ikke på, at Jesus genopstod fysisk (dvs at han var at se og føle og høre efter han kom tilbage) – der siger Bibelen noget andet.

Biblen forklarer tydeligt – igen og igen – at Jesus genopstod ikke bare spirituelt, men også fysisk.

 • Jesus blev set af 500 mennesker efter sin død
 • Jesus spiste morgenmad med sine disciple
 • Jesus blev set ved graven efter hans genopstandelse
 • Thomas rørte ved Jesus (hans hænder, og såret i siden)
 • Jesus viste sig for sine disciple, når de var samlet. Flere gange.
 • Jesus havde samtaler med sine disciple

#4 Jehovas Vidner bliver frelst som en “særlig” gruppe

Jehovas Vidner mener, at de som den eneste gruppe af troende har retten til og opskriften på at komme i Himlen.

De deler også de frelste op i 144.000 der bliver frelst, og alle resten af fårene, der kommer i en anden himmel. Totalt ubibelsk.

#5 Jehovas Vider siger at overholdelse af regler frelser dig

Frelse: Jehovas vidner tror ikke på, at tro alene frelser. De siger, at man skal overholde deres regler for at blive frelst. Dette er ubibelsk og ukristent. Biblen siger klart og tydeligt, at det er vores tro alene, der frelser os, og forsøget på at overholde regler faktisk gør det til et problem at blive frelst.

Jehovas Vidners alvorlige vranglære

Vi kan konkludere, at Jehovas Vidner slet ikke kristne.

Kristne eller kristendom er derfor ikke en term, man kan bruge i forbindelse med Jehovas Vidner eller deres lære.

Vores holdning til Jehovas Vidner her på Jesusfrelser.dk

Vores holdning her på Jesusfrelser.dk til Jehovas Vidner er, at vi holder af dem. Vi elsker dem, og vi beder for dem. Vi beder for Jehovas Vidner, hvis vi møder dem – taler med dem, hvis de kommer til os og banker på vores døre. Og vi håber, at de kommer til en sand erkendelse af, hvem Gud er.

Er du selv Jehovas Vidner er du velkommen til at skrive i chatten for at komme videre.

Skriv i chatten

Vejen til Gud

Gud elsker dig. Derfor gjorde Han noget fantastisk. Han sendte sin søn Jesus – der også var Gud selv – som betaling for verdens ondskab, vores egen ondskab, som vi har tilladt. Fordi han elsker os. Fordi han ønsker at tilgive os for alt, hvad vi har gjort.

Fordi Jesus var Gud selv, genopstod han også fysisk fra de døde. Døden kunne ikke holde ham, ligesom den ikke kan holde dig, hvis du tror på Jesus.

Det er en mulighed han gav os, en mulighed for at komme tilbage og få tilgivelse.

Gud velsigne dig.

Vær med til at redde liv! Støt Jesusfrelser.dk med 100kr. Beløbet går ubeskåret til facebookannoncer med vores artikler.

Send til MobilePay 1206LR, så flere danskere kan læse Jesus at kende.

Del artiklen med andre:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *