“Så du tror på enhjørninger?” – Nej!

Kristne tror ikke på enhjørninger - men vi tror på mirakler.

At tro på Gud er også at tro på Guds mirakler. Ofte bliver man spurgt til de lidt “mærkelige” ting fra biblen. Nogengange er det oprigtige spørgsmål, andre gange er det et skjult forsøg på at latterliggøre kristne. Her er nogen eksempler.

Så du tror på enhjørninger?” (Biblen bruger “unicorn” flere steder på engelsk)

“Tror du at Samsons hår gjorde ham stærk?”

“Så du tror på, at Gud er en fugl?” (Der står at Gud tager dig “under sine vinger”)

Hvordan svarer man på disse spørgsmål om Guds mirakler? Det kan du læse mere om i denne artikel.

Det handler både om at tolke biblen rigtigt, og acceptere Guds mirakler.

Tro uden at forstå

Det vigtigste svar er, at man kan godt tro på noget uden at kunne forklare det. Det er jo derfor, det kaldes et mirakel.

Man kan godt tro på Gud uden at kunne forklare hans mirakler.

Gud er større end os. Han er (heldigvis) klogere end os. Ligesom vi i videnskaben konstant vokser i ny viden, så gør vi det også i troen. Men lad os se på det med miraklerne alligevel, og hvad man skal sige til alle de overnaturlige ting, Gud gør i biblen.

Større mirakler

Går vi til Gud og spørger til de små mirakler må vi ikke glemme de store.

Vi forstår ikke, hvordan Gud skabte universet – 100 milliarder galakser , der hver har 100 milliarder stjerner – ud af ingenting. Vi forstår ikke, hvordan en jomfru blev gravid uden en mand. Men det blev hun! Vi forstår ikke, hvordan Jesus kunne helbrede de syge – og hvordan de bliver helbredt i dag. Det er jo netop derfor det kaldes mirakler!

Og lad os ikke glemme det største mirakel af dem alle – at du kan blive frelst. Læs hvordan

Mirakler sker – store som små

Men disse ting sker. Så … synes vi at “enhjørninger” er mærkelige, så er universets skabelse og helbredelser, da endnu mere mærkelige! Ryger de store mirakler så ud med badevandet, fordi vi ikke kan forklare en enhjørning, der måske er blevet misfortolket?

Svaret er selvfølgelig nej.

Vores tro hænger ikke på, at der er konkrete mirakler, vi ikke kan forstå eller forklare.

Enhjørninger og dinosaurer

Alligevel er der så konkrete, måske lidt “mærkelige” ting i biblen, man må tage stilling til som kristen.

Enhjørningen” er et typisk eksempel brugt af kritikere, der måske gerne vil håne de kristne, da enhjørningen jo er et fabeldyr. Men det er heller ikke hvad Biblen siger. NKJV oversatte det hebræiske ra’am til unicorn, der tidligere også inkluderede fx næsehorn, men det kan også godt være et andet stærkt dyr, eller endda et tohornet. Og hvis det var ethornet, så har Gud har jo lavet narhvaler og næsehorn, eller det kan være et uddødt dyr. De danske oversættelse taler derfor ikke om enhjørninger. For på dansk er det et fabeldyr.

Eksempel

“Lad mig undslippe løvens gab, lad mig ikke blive dræbt af vildoksens (ra’am, red.) horn. Gud, du har hørt min bøn.” Salmernes Bog‬ ‭22:22‬ ‭BPH‬‬

Så Biblen taler ikke om enhjørninger.

Biblen har også ord som Leviathan og Behemoth for nogen særligt store dyr. Det betyder ikke at det er mærkelige dyr fra tegnefilm. Det er blot de hebræiske navne for noget, der kan have været ord, vi senere kaldte elefanter eller dinosaurer. Man ved det faktisk ikke.

Betyder det så, at vi skal smide vores tro på Jesus væk, fordi vi ikke ved, hvad en Behemoth eller en Ra’am var?

Nej.

Hvad så med talende æsler osv?

Hvad så med alle de forskellige mirakler og overnaturlige ting i biblen?

Der er jo også slangen i paradis, der kunne tale eller æslet, der talte. Der er Samsons hår, der gav ham styrke eller Joshua, der ved bøn til Gud fik solen stoppet et par timer. Der er murene om Jericho, der brød sammen med trompetlyd. Der er Josef, der kunne tolke drømme. Oversvømmelsen af verden. Have, der skilles. Jonas i fisken i 3 dage. Der er flammer over de troendes hoveder til pinse, Jesus der genopstod og viste sig, der er disciple der så lamme rejse, sig når de bad. Dæmoner skriger og vrider sig og farer ud af folk (kan opleves den dag i dag).

Biblen er propfyldt af mirakler. Men … Det er jo Gud, der gør disse ting. Vi tror på en overnaturlig Gud! 🙂

Som kristne behøver vi ikke tage de mærkelige ud og sige “her passer Biblen ikke!” og vælge vores egne kirsebær, vi kan være med på. Vi ved at Gud er virkelig og Biblen er sand, og så accepterer vi, at der er ting, vi ikke kan forstå. Men vi kan godt tro på, at de fandt sted. Gud er jo miraklernes Gud!

Husk at tolke

Sidst men ikke mindst er der er hermeneutisk element af bibellæsning. Det er er fint ord for “at tolke”.

Når biblen siger at Gud tager dig “under sine vinger”, betyder det ikke, at kristne tror, at Gud er en fugl. Det er en metafor.

Kritikere kan godt fordreje det og sige “Så tror du på, at Gud er en fugl?” – men det er jo en fordrejning, hvor man forsøger at latterliggøre en anden person, som faktisk slet ikke har denne overbevisning.

Man tager altså noget fra biblen og så tvister man det lidt, så det i andres øjne, der ikke kan gennemskue fordrejningen, får den troende til at fremstå som en tosset. Men det falder tilbage på personen, der fordrejer hvad biblen siger.

Spørgsmål er velkomne

Selv om kristne ikke er orakler, der kan forklare eller forstå alt, hvad Gud gjort af mirakler, så er det stadig ok at spørge.

Har du noget med Gud, du ikke kan få til at stemme? Så er dine spørgsmål velkomne.

Har du spørgsmål er du meget velkommen til at stille dem her eller i chatten.

Gud velsigne dig.

Vær med til at redde liv! Støt Jesusfrelser.dk med 100kr. Beløbet går ubeskåret til facebookannoncer med vores artikler.

Send til MobilePay 1206LR, så flere danskere kan læse Jesus at kende.

Del artiklen med andre:

2 Comments

  1. Angående den med vinger, det er om engle, der jo ihvertfald for nogles vedkommende, har vinger.. De tilhører Gud, så man kan godt sige “under hans vinger” Lidt ligesom den danske befolkning er under beskyttelse af Lars Løkkes kanoner, men der sidder ikke kanoner på ham, vi ved jo godt hvad det betyder…

    • Hej Keld! Det står faktisk også om Gud selv. Der står faktisk, at Gud har fjer. Ja, det er selvfølgelig en metafor!

      “Han dækker dig med sine fjer, du er tryg under hans vinger. Du kan fuldt ud stole på hans hjælp.”
      ‭‭Salmernes Bog‬ ‭91:4

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *