“Hun har haft et hårdt liv og fortjener at komme i Himlen” – Nej!

Ingen mennesker fortjener Himlen, men Jesus gør det muligt.

Den anden dag fik vi et spørgsmål fra en velmenende dansker i chatten:

“Jeg kender en pige, som levede et ufattelig hårdt liv, og til sidst døde. Hun fortjener at komme i himlen. Hvorfor gør hun ikke det?”

Spørgsmål i chatten

Svaret er, at ingen mennesker “fortjener” at komme i Himlen. Vi har alle syndet overfor Gud, og vi kommer alle til kort i forhold til hans standard. Uden Jesus som frelser kommer vi i Helvede, ligegyldigt hvor urimeligt et liv, vi har haft.

Det kan du læse mere om her.

Vi kommer alle til kort overfor Gud

Biblen fortæller, at ingen mennesker fortjener at komme i himlen. Vi har alle brudt Guds lov, og kommer til kort i forhold til Hans standard;

Alle har svigtet og lever ikke op til Guds ideal.

Men vi bliver erklæret skyldfri på grund af Guds nåde. Det er en gave til os. Gaven består i, at Jesus Kristus påtog sig den straf, vi skulle have haft.”

Romerbrevet‬ ‭3:23-24‬

Gud fortæller os med andre ord i Biblen en dårlig og en god nyhed på samme sted: Vi er ikke gode nok og fortjener ikke Himlen, men Jesus giver os muligheden.

Ingen “fortjener” at komme i himlen

Ingen mennesker fortjener at komme i himlen. Ingen mennesker er gode nok til at stå foran Gud, og komme ind med vores fejl. Selv et liv med kun en små fejl i vores øjne, og med et hårdt liv bag os, hvor vi er blevet uretfærdigt behandlet, så lever vi ikke op til Guds standard. For vi har alle løjet, haft urene tanker, forbandet Gud og fornægtet vores skaber. Det gælder Hitler, det gælder en morder, det gælder en kriminel, det gælder en løgner – og det gælder dig.

En dag kommer du til at stå foran Gud. Og dén dag kommer du til at forstå at du er skyldig, skyldig, SKYLDIG – for Gud er god – og du er ikke.

Hvad gør jeg så?

Hvis du forstår, at du uanset dit liv også selv har brug for Jesus, så har du en chance – ja faktisk er du garanteret en plads i himlen, hvis du gør, hvad Gud befaler dig.

Og Gud lader ingen slippe igennem hans net, uden at de har fået muligheden for at vælge Ham. Og vejen er den samme for alle: Den går gennem Jesus.

Gud velsigne dig.

Del artiklen med andre:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *