Rygning – er det en synd, og kan man blive fri?

Er rygning en synd? Kan man blive fri for sin afhængighed ved hjælp fra Gud? Ja, og ja.

De fleste ved godt, at rygning er mindre sundt end grøntsager. Men er det forkert? Og kan man – uanset om det er forkert eller ej – blive fri for rygning?

Det vil vi kigge nærmere på i denne artikel.

Jesus frelser – også fra rygning

Hvis du er ryger og læser dette skal du vide, at der er frihed til dig fra rygning. Men lad os først se på, om det overhovedet er forkert.

Er rygning en synd?

At være ryger betyder, at du er afhængig af et euforiserende stof. Det stof hedder nikotin. Du er derfor også afhængig af nikotin, hvis du ryger e-cigaretter eller tygger tyggegummi. Det er det samme.

Din afhængighed får dig også til at rette din opmærksomhed mod det stof, du er afhængig af, mange hundrede gange om dagen. En ryger tænker måske på sin næste cigaret – omend meget kortvarigt – nogen hundrede gange om dagen.

Men er der noget i vejen med det – i forhold til Gud?

Ja, det er der.

Hvorfor er rygning en synd?

Biblen siger flere ting i denne forbindelse. For det første siger Gud, at Du må ikke have andre guder end mig. Når Gud siger dette mener han ikke bare, at du ikke må tilbede frugtbarhedsguder eller fx. Buddha.

Gud mener, at du ikke må gøre andre ting eller emner i din tilværelse til noget, du tænker på og tilbeder mere end du tænker på og tilbeder Ham. Så … hvis du tænker på din næste cigaret hundrede gange på en dag, har Gud fyldt ligeså meget? Eller har denne ene ting taget din opmærksomhed væk fra Gud?

Vi kan nemlig gøre mange ting til små guder i vores liv. Og det gør vi også, når vi ryger. Så bliver nikotinen vores afgud.

Afhængigheder er altid noget, der fjerner vores opmærksomhed fra Gud.

Derudover giver du din krop gift i små doser, konstant. Det er ikke en måde at behandle den krop på, som Gud har skænket dig, og som han ønsker du bruger til hans ære. Gud gav sin søn og lad ham piske, så din krop kan blive helbredt. Hvorfor slår du den så langsomt ihjel med nikotin?

Jeg vil gerne stoppe med at ryge – hvad gør jeg?

Millioner af mennesker er kommet væk fra nikotin verden over, og det kræver ikke, at du tror på Gud. Du kan godt blive fri fra det uden Gud, ved din egen viljestyrke eller en anden metode.

Men det hjælper, fordi du forstår, at det ikke bare er usundt. Det skader dit forhold til Gud.

Du skal derfor vide, at du kan altid bede til Gud om at han fjerner din nikotinafhængighed, og så kan Han hjælpe dig med det. Og hvis du er en discipel af Jesus, så er det noget, du skal af med, for at du kan fokusere på Ham.

Vi vil også gerne bede for dig her på siden.

Gud velsigne dig.

Vær med til at redde liv! Støt Jesusfrelser.dk med 100kr. Beløbet går ubeskåret til facebookannoncer med vores artikler.

Send til MobilePay 1206LR, så flere danskere kan læse Jesus at kende.

Del artiklen med andre:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *