Hvad betyder udtrykket “Den forbudte frugt”?

Lær hvor dette bibelske udtryk stammer fra, og hvilken vigtig betydning, det har for dit eget liv.

Du kommer ikke i himlen pga. din babydåb. En ægte tro på Jesus er opskriften! Skriv anonymt og forstå mere. Chat 08-22 med en præst.

Du har nok hørt udtrykket at “den forbudte frugt“.

Men er du klar over, hvad udtrykket egentlig betyder?

Det er et udtryk med betydningen “Noget skønt, man ikke må tage ifølge reglerne” eller “Noget dejligt, men også lidt farligt“. Det er i den betydning, at de fleste mennesker kender og bruger udtrykket.

Men faktisk har talemåden en dybere og langt mere alvorlig betydning.

Den forbudte frugt er noget, der skete i virkeligheden. Det er historien om, at Adam og Eva spiste af det eneste træ, de skulle holde sig fra – og inviterede synden ind i verden. Fordi de spiste frugten har du behov for at blive frelst – for at undgå helvede.

Det kan du læse mere om her.

Et bibelsk udtryk

“Den forbudte frugt” nævnes i biblens begyndelse:

Gud Herren tog mennesket og satte ham i Edens have, for at han skulle dyrke og vogte den.  Men Gud Herren gav mennesket den befaling: »Du må spise af alle træerne i haven.  Men træet til kundskab om godt og ondt må du ikke spise af, for den dag, du spiser af det, skal du dø!« (1. Mosebog 2: 15-17)

Adam og Eva gjorde desværre lige præcist, hvad Gud havde advaret dem imod:

Slangen var det snedigste af alle de vilde dyr, Gud Herren havde skabt, og den spurgte kvinden: »Har Gud virkelig sagt, at I ikke må spise af træerne i haven?«

Kvinden svarede slangen: »Vi må gerne spise af frugten på træerne i haven,  men frugten på det træ, der står midt i haven, har Gud sagt, at vi ikke må spise af og ikke røre ved, for ellers skal vi dø.«  Men slangen sagde til kvinden: »Vist skal I ikke dø!  Men Gud ved, at den dag, I spiser af den, bliver jeres øjne åbnet, så I bliver som Gud og kan kende godt og ondt.«

Kvinden så, at træet var godt at spise af og tiltrækkende at se på, og at det også var godt at få indsigt af, og hun tog af frugten og spiste. Hun gav den også til sin mand, der var hos hende, og han spiste.  Da åbnedes deres øjne, og de opdagede, at de var nøgne. (1. Mosebog 3:1-7)

Adam og Eva bliv fristet til at blive ligeså kloge som Gud – og syndede imod ham.

Da Adam og Eva gjorde dette kom synden ind i verden. Gud var derefter nødt til at smide os ud af paradis, fordi vi ellers ville spise af livets træ og leve evigt.

Og vi lytter stadig ikke til Gud. Det betyder, at vi kommer i helvede, når vi dør. Medmindre vi har en frelser, der kan tage vores straf.

Frelsen – kun ved Jesus

Biblen fortæller, at mennesket syndede mod Gud og blev smidt ud af Paradisets have. Der lever vi nu – adskilt fra Gud, i verden med dens sygdomme og ondskab. Kun gennem Jesus kan vi komme tilbage til Gud, når vi i troen på hans søn Jesus vender os fra vores synd, bliver døbt til Jesus og modtager helligånden.

Det er den eneste vej i Himlen.

Gud velsigne dig.

Babydåb og konfirmation er ugyldigt overfor Gud. Han ser kun på, om du rigtigt tror på – og følger – Hans søn, Jesus. Læs mere eller Chat med en præst.

Vær med til at redde liv! Støt Jesusfrelser.dk med 100kr. Beløbet går ubeskåret til facebookannoncer med vores artikler.

Send til MobilePay 1206LR, så flere danskere kan læse Jesus at kende.

Del artiklen med andre:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *