Hvad betyder udtrykket “Et kainsmærke”?

Lær hvor dette bibelske udtryk stammer fra, og hvilken vigtig betydning, det har for dit eget liv.

Du kommer ikke i himlen pga. din babydåb. En ægte tro på Jesus er opskriften! Skriv anonymt og forstå mere. Chat 08-22 med en præst.

Du har nok hørt betegnelsen “et kainsmærke“.

Men er du klar over, hvad det egentlig er?

Det er en ældre betegnelse med betydningen “En forbandelse“, “Mærket af sin svære fortid” eller “Dømt til at tabe i livet“. Det er i den betydning, at de fleste mennesker bruger udtrykket.

Men faktisk har ordet en dybere og langt mere alvorlig betydning.

Et kainsmærke er noget, som biblen fortæller om, at en person fik. Det er en sand, historisk begivenhed om dengang en mand myrdede sin bror, og Gud gav ham et mærke – for at hjælpe ham.

Det kan du læse mere om her.

Et bibelsk udtryk

“Et kainsmærke” er et mærke, Gud satte på en morder – for at hjælpe ham:

Siden talte Kain til sin bror Abel, og da de en dag var ude i det fri, overfaldt Kain sin bror Abel og slog ham ihjel.

Da spurgte Herren Kain: »Hvor er din bror Abel?« Kain svarede: »Det ved jeg ikke. Skal jeg vogte min bror?«  Herren sagde: »Hvad er det, du har gjort? Din brors blod råber til mig fra jorden.  Nu skal du være bandlyst fra den jord, som har spærret sit gab op og drukket din brors blod, som du udgød.  Når du dyrker jorden, skal den ikke mere give dig sin grøde. Fredløs og flygtning skal du være på jorden!«

Kain sagde til Herren: »Min straf er for stor at bære.  Nu jager du mig bort fra agerjorden, og jeg må skjule mig for dig og være fredløs og flygtning på jorden; så kan enhver, der møder mig, slå mig ihjel.«

Men Herren sagde til ham: »Nej, hvis nogen slår Kain ihjel, skal det hævnes syv gange.« Og han satte et mærke på Kain, for at ingen, der mødte ham, skulle slå ham ihjel.  Så forlod Kain Herren og slog sig ned i landet Nod øst for Eden.
(1. Mosebog 4: 1-16)

Kainsmærket var et mærke, Gud satte på Kain for at hjælpe ham. Selv om han var morder, Gav Gud ham en chance.

Biblen fortæller ikke, hvad “mærket” præcist var.

Gud giver alle en chance

Gud gjorde dette for at fortælle os, at han er kærligheden selv. Gud er barmhjertig. Gud elsker dig over alt på jorden. Han elsker dig så meget, at han ofrede sin søn for dig.

Ligesom Gud lod Kain leve, lod han også dig leve.

Selv om du er morder.

Jamen, jeg er da ikke morder?” – siger du måske.

I Guds øjne har vi alle syndet og brudt hans lov. Han sammenligner os ikke med andre, som måske har myrdet nogen – og så kommer du selv i himlen, hvis du ikke selv er morder. Sådan virker det ikke. Vi har alle syndet (løjet, stjålet, set på pornografi, bandet) og brudt Guds lov. Vi kommer i helvede, når vi dør – for Gud sammenligner os ikke med andre – men med hans egen standard.

Vi har brug altså for hjælp.

Frelsen – kun ved Jesus

Biblen fortæller, at mennesket syndede mod Gud og blev smidt ud af Paradisets have. Der lever vi nu – adskilt fra Gud, i verden med dens sygdomme og ondskab. Kun gennem Jesus kan vi komme tilbage til Gud, når vi i troen på hans søn Jesus vender os fra vores synd, bliver døbt til Jesus og modtager helligånden.

Det er den eneste vej i Himlen.

Gud velsigne dig.

Babydåb og konfirmation er ugyldigt overfor Gud. Han ser kun på, om du rigtigt tror på – og følger – Hans søn, Jesus. Læs mere eller Chat med en præst.

Vær med til at redde liv! Støt Jesusfrelser.dk med 100kr. Beløbet går ubeskåret til facebookannoncer med vores artikler.

Send til MobilePay 1206LR, så flere danskere kan læse Jesus at kende.

Del artiklen med andre:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *