Hvad betyder udtrykket “Føle sig som dronningen af Saba”?

Lær hvor dette bibelske udtryk stammer fra, og hvilken vigtig betydning, det har for dit eget liv.

Du kommer ikke i himlen pga. din babydåb. En ægte tro på Jesus er opskriften! Skriv anonymt og forstå mere. Chat 08-22 med en præst.

Du er nok stødt på udtrykket at “føle sig som dronningen af Saba“.

Men er du klar over, hvor udtrykket egentlig stammer fra?

Betegnelsen føle sig som dronningen af Saba bruges typisk om at “føle sig bedre end andre” eller blot “At have det rigtig godt og tro, man er bedre end andre“. Det er i den betydning, at de fleste danskere kender og benytter udtrykket.

Men faktisk har betegnelsen sin oprindelse i en virkelig, historisk person og begivenhed, som Biblen fortæller om.

En rig dronning besluttede at besøge en endnu rigere konge, som stolede på Gud.

Det kan du læse mere om her.

En person fra Biblen – og vores egen historie

Dronningen af Saba var en virkelig, historisk person, der besøgte Kong Salomon i Judæa omkring år 950 f. Kr.

Dronningen ville besøge kongen for at finde ud af, hvor hans rigdom stammede fra. Måske var hun overbevist om, at han ikke fortjente den. Måske ville hun bare tjene hans dyd:

Da dronningen af Saba hørte, hvad Salomo havde gjort til Herrens ære, kom hun for at prøve ham med gåder.

Dronningen Saba kom til Jerusalem med et meget stort følge, kameler, der bar balsamstoffer, guld i store mængder og ædelsten. Hun kom til Salomo og talte med ham om alt, hvad der lå hende på sinde.  Salomo svarede på alle hendes spørgsmål, der var intet skjult for kongen, han kunne svare hende på alt.

Da dronningen af Saba så al Salomos visdom, paladset, han havde bygget,  maden på hans bord, hvordan hans hoffolk var bænket, og hans tjenere vartede op og var klædt, hans mundskænke og hans brændoffer, som han bragte i Herrens tempel, tabte hun vejret  og sagde til kongen: »Det rygte, jeg hørte i mit land om dine ord og din visdom, talte sandt.  Jeg troede ikke, hvad der blev sagt, førend jeg kom og så det med egne øjne; og man har endda ikke fortalt mig halvdelen! Din visdom og velstand overgår det rygte, jeg hørte (1. Konge 10:2-7)

Betegnelsen at føle sig som dronningen af Saba stammer altså fra en historisk begivenhed.

Det er også en symbolsk begivenhed, fordi dronningen faktisk gjorde noget godt. Hun var nysgerrig og besøgte en mand, der stolede på Gud, og lærte, at han faktisk var vis.

Hun gjorde også noget andet, der viste, at hun selv var vis: Hun bragte gaver til en person, der havde nok allerede, men hun gjorde det for at skaffe sig adgang til endnu mere rigdom.

At føle sig som dronningen af Saba er en historie, der stammer fra Biblen. Hun troede ikke selv på Gud, men havde hørt om en mand, der gjorde.

Historien om dronningen er altså en virkelig begivenhed, der er berettet om i Biblen.

Endnu mere vigtigt er det, at Biblen også fortæller, at vi kommer i Helvede uden Jesus.

Frelsen – kun ved Jesus

Biblen fortæller, at mennesket syndede mod Gud og blev smidt ud af Paradisets have. Der lever vi nu – adskilt fra Gud, i verden med dens sygdomme og ondskab. Kun gennem Jesus kan vi komme tilbage til Gud, når vi i troen på hans søn Jesus vender os fra vores synd, bliver døbt til Jesus og modtager helligånden.

Det er den eneste vej i Himlen.

Gud velsigne dig.

Babydåb og konfirmation er ugyldigt overfor Gud. Han ser kun på, om du rigtigt tror på – og følger – Hans søn, Jesus. Læs mere eller Chat med en præst.

Vær med til at redde liv! Støt Jesusfrelser.dk med 100kr. Beløbet går ubeskåret til facebookannoncer med vores artikler.

Send til MobilePay 1206LR, så flere danskere kan læse Jesus at kende.

Del artiklen med andre:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *