Hvorfor kom Jesus egentlig?

Forstå hvorfor Jesus egentlig kom, og hvad det kræver af os. Gæsteindlæg af Andreas Slot-Henriksen.

Gæsteindlæg af Andreas Slot-Henriksen

Ved du godt, at Jesus kom for at redde dig fra den dom, Adam og Eva fik os under: Evig død i helvedes flammer?

Jesus kom ikke for at dømme os

Mange tror, at Jesus kom for at dømme os og for at riste os, hvis vi ikke hører efter…. Fakta er bare, at vi allerede er under den dom, der tilfaldt Adam og Eva. Jesus kom derimod for at give os et ‘wildcard’ – en ekstra chance – en fribillet til en evighed i Himmelen sammen med Gud. Wow…. Egentlig ret vildt!! 😊

Der er bare lige en lille ting… Adam og Eva valgte, at de IKKE ville adlyde Gud, hvilket kostede dem ALT. Guds nåde til os i dag er, at vi får en ny chance for at tilvælge Gud igennem Jesus og denne gang at adlyde Ham.

Skal vi så adlyde en masse?

Jamen da…. Adlyde og gøre en masse – har du glemt nåden? Der står jo i Efeserbrevet 2:8 BPH

“Ved Guds nåde er I frelst i kraft af jeres tro på Kristus. Det er ikke jeres egen fortjeneste, men en gave fra Gud.”

Præcis…. Vi fortjente nemlig ikke en ny chance, men i Guds nåde til os, gik Jesus hele den pinefulde vej til korset for at give os endnu en chance til at TRO på Jesus OG til denne gang at også at adlyde Hans befalinger. For en tro man ikke handler på, er død…!

Hvad betyder nåden så?

Så Guds nåde er altså ikke, at vi bliver frelst ved at tro (uden at handle), men Guds nåde er, at Han har givet os en ny chance til at vælge at adlyde Ham og dermed få del i det evige liv sammen med Gud, som Han havde planlagt helt fra begyndelsen.

Babydåben frelser dig ikke

Sorry hvis jeg provokerer dig, for mange er flasket op med, at tre slanter vand i hovedet som baby, frelser os… Og sorry to say – men det er virkelig vranglære!! Frelsen kommer af tro, som gerne skulle aktivere lydighed som fx. dåb og alt de andre ting, Jesus befaler os. Men wow…. Sikke en velsignelse og sikke et vildt liv, der følger med, når man adlyder og lader Jesus stå ved styret.

Guds nåde frelser os altså I KRAFT AF TROEN, som ALDRIG kan stå alene uden handlinger/lydighed.

Jakobs Brev 2:19 BPH:

Tror du virkelig, det er tilstrækkeligt bare at have en trosbekendelse, der siger: ‚Jeg tror på én, sand Gud.’? Det er godt, at du tror på den ene, sande Gud! Det gør de onde ånder også, men de ryster alligevel af skræk for dommens dag.

Tro uden handling er intet værd

Så jf. Bibelen, er en tro uden handling altså INTET værd. Man skal tro så meget, at man overfor ALLE er klar til at stå FAST ved sin tro og er klar til at skille sig ud fra ‘verden’. Med andre ord vil en levende tro altid være omsat til handlinger.

Jesus er tydelig omkring at adlyde

Jesus er ret klar i sin tale… 😃

Johannesevangeliet 12:47‭-‬48 BPH

Hvis mennesker hører mine ord, men ikke adlyder, så er det ikke mig, der dømmer dem. Jeg er kommet for at frelse mennesker, ikke for at dømme dem. Men de, der forkaster mig og mine ord, vil på dommens dag blive dømt af de ord, som de har hørt mig sige.

Mattæusevangeliet 10:37‭-‬39 BPH

Den, der elsker sin far eller mor mere end mig, er ikke værdig til at være min discipel. Og den, der elsker sin søn eller datter mere end mig, er ikke værdig til at følge mig. Den, der ikke er villig til at give afkald på sit eget liv for at følge mig, er mig ikke værd. Den, der klamrer sig til livet her på jorden, vil miste det evige liv. Men den, der er parat til at give afkald på sit jordiske liv for min skyld, skal leve for evigt.

Markusevangeliet 10:29‭-‬30 BPH

Jesus svarede: „Det siger jeg jer: Alle, som har forladt deres hjem, brødre, søstre, far, mor, børn eller deres job for at følge mig og forkynde mit budskab, skal få det 100 gange igen nu her i det jordiske liv: nye hjem, nye brødre, søstre, mødre, børn og nyt arbejde—men også forfølgelser. Desuden får de det evige liv i den kommende verden.

Er det virkelig enten eller?

Det kan godt være, det kan virke hårdt og afskrækkende at vælge Jesus til og dermed at vælge verden fra…. Men hold nu op, hvor en velsignelse, der også er i det. Gud er virkelig god ved os…!!!

Gæsteindlæg af og med tilladelse fra Andreas Slot-Henriksen 25/2-2019 Lyttiljesus.dk

Vær med til at redde liv! Støt Jesusfrelser.dk med 100kr. Beløbet går ubeskåret til facebookannoncer med vores artikler.

Send til MobilePay 1206LR, så flere danskere kan læse Jesus at kende.

Del artiklen med andre:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *