Er kontakt med afdøde en god idé?

Er kontakt med de afdøde en god idé? Det er det IKKE. Læs hvorfor.

De fleste mennesker har ønsket at kunne tale med afdøde personer man har mistet.

Nogen har måske endda gået så langt som at forsøge at kontakte de afdøde på forskellige måder. Det kan være gennem en clairvoyant, spåmand/kone, tarotkortlæser eller lignende. Det kan endda være, at du selv har forsøgt at tale med de afdøde, og måske har oplevet, at du har har fået svar.

Men er det egentlig en god idé, er det noget vi bør gøre? Det vil vi se på her.

Hvad Gud siger om sagen

Lad os se på hvad Gud siger om sagen, for det gør det hele så meget nemmere. Hvis vi tror på den kristne Gud, så er budskabet fra Ham ret klart.

Det er forkert og farligt at have kontakt med de afdøde, og en stor synd.

Biblen siger, at det er en dæmonisk ånd, man er i kontakt med, og siger om de døde:

“De, der lever, ved i det mindste, at de skal dø, hvorimod de døde er uden bevidsthed. De kan ikke se frem til nogen belønning, og man glemmer dem hurtigt. Deres kærlighed, had og lidenskaber er for længst forbi. De er udenfor livets arena.” ‭‭Prædikerens Bog‬ ‭9:5-6‬

Og at man som død ikke har kundskab og visdom, og derfor ikke kan kommunikere:

“Husk, at når du dør, ophører dine planer og dit arbejde, din kundskab og din visdom.” Prædikerens Bog‬ ‭9:10‬

Gud advarer imod enhver form for spiritisme og heksekunst:

“Ingen iblandt jer må brænde sine børn som offer til afguderne, udøve spådomskunst eller trolddomskunst, bruge sort magi eller have noget som helst med spiritisme at gøre.” 5. Mosebog‬ ‭18:10-11‬

Og at det er forgæves og farligt:

“Måske vil nogle sige til jer: „Prøv at spørge de clairvoyante til råds, dem der mumler og hvisker. Skal man ikke søge råd hos sine guder og adspørge de døde angående de levende, så man kan få vejledning og hjælp?” Men de, der siger sådan, famler i mørket.” Esajasʼ Bog‬ ‭8:19-20‬

Og Gud slår i øvrigt fast, at det slet ikke kan lade sig gøre

“De andre herskere er døde og borte, de kommer ikke til live igen. Din straf ramte dem, og de blev udryddet. De huskes ikke mere.” Esajasʼ Bog‬ ‭26:14‬

Det kan vist ikke gøres mere tydeligt.

Kontakt med de afdøde – en rigtig dårlig idé

Det kan siges på almindelig dansk sådan her: Kontakt med de afdøde er en dårlig idé, og frarådes hvis man er kristen.

Ikke nok med, at det er forgæves (du taler ikke rigtigt med din afdøde bekendte), men det er farligt, fordi det faktisk er en dæmonisk ånd, du er i kontakt med, hvis du oplever at få svar.

Ønsket om kontakt er menneskeligt

Vores ønske om kontakt med de afdøde er forståeligt nok. Vi savner dem, eller vil gerne vide mere om deres liv, da de var her. Bare et minut mere med dem med ville være rart. Både den menneskelige kærlighed og nysgerrighed spiller ind.

Men vi er alle givet dette ene liv, og så kommer dommen. Vi må koncentrere os om livet her på jorden, mens vi er her, og lade de døde være.

Det betyder selvfølgelig ikke, at vi ikke kan lægge en blomst på kirkegården eller sørge, huske og savne de døde. Men vi må ikke forsøge at kontakte dem.

Du kan se de døde igen … måske, senere, i Himlen!

Men der er et håb. Hvis din afdøde var født af vand og af ånd, og du også selv er det, så kommer I til at mødes igen. Det sker gennem det, som Jesus gjorde for os.

Det er et valg, du skal tage, så koncentrer dig om din egen frelse, og lad de døde være. Læs hvordan du bliver frelst her

Gud velsigne dig.

Vær med til at redde liv! Støt Jesusfrelser.dk med 100kr. Beløbet går ubeskåret til facebookannoncer med vores artikler.

Send til MobilePay 1206LR, så flere danskere kan læse Jesus at kende.

Del artiklen med andre:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *