Jesus døde for dig. Vil du leve for ham?

Frelser vores handlinger os?

Et vigtigt spørgsmål, der ofte dukker op blandt kristne er, om det kun vores tro, der frelser os, eller om vi også skal handle, for at komme ind i Guds rige.

Dette utroligt vigtige spørgsmål vil vi se på her. Det er noget, der er blevet gjort ret kompliceret gennem årene, men i virkeligheden er svaret ret simpelt.

Tro: Ikke bare i hovedet

Tro består af både dine tanker og dine handlinger. Tro er ikke tro, hvis det kun er oppe i hovedet på dig. Tro skal have en konsekvens i form af en ændret livsstil for at det er tro.

Et simpelt eksempel: Hvis du siger du “tror” på, at stolen kan holde dig, men ikke tør sætte dig på den, så tror du ikke.

Hvis du siger du “tror” på en person, men de så advarer dig imod, at huset brænder, og du ikke skynder dig ud, så tror du  ikke rigtigt på personen, der fortalte dig det.

Tro skal have en konsekvens i form af en ændret livsstil for at det er tro.

Troen – noget man følger

Det betyder, at troen er noget man følger. Følger du ikke din tro, så tror du ikke rigtigt. Rigtig tro følges af en handling, der kommer som en konsekvens af troen. Eller man kan sige, at der er en “frugt” af troen, den udmønter sig i en handling.

På samme måde er det med Gud.

Jesus siger det på denne måde: “Hvis du elsker mig, følger du mine befalinger.”

Konflikten mellem Paulus og Jakob

I biblen er der noget, der ligner en modsætning:

  • Paulus siger i Biblen, at vi kun er gjort retfærdige ved tro, ikke ved vores handlinger.
  • Og Jakob siger, at tro og handling hører sammen – ja, han siger faktisk, at tro på Gud uden handling ikke kan frelse dig.

Hvordan hænger det så sammen? Er der modsætninger i biblen? Nej, det er der ikke. De taler blot om handlinger udfra to forskellige perspektiver.

  • Paulus taler med sine handlinger om dine gode gerninger. Og dine gode gerninger kan ikke frelse dig. Gode mennesker kommer ikke i himlen – læs mere
  • Men de handlinger, Jakob taler om er de handlinger, som følger af troen. Det er de ting du gør, fordi du tror. Hvis der ingen er af disse handlinger, kommer du slet ikke i himlen med din “tro”. Læs mere om omvendelse

Jeg både tror og vil følge Jesus

Er du parat til ikke bare at tro på Jesus i hovedet, men også følge ham og hans befalinger? Så læs mere her: Sådan bliver du frelst

Gud elsker dig, og ønsker fællesskab med dig. Derfor sendte han sin søn Jesus, som gav sit liv for at du kan blive frelst. Læs hvordan du kommer i himlen.

Mest læst på Jesusfrelser.dk lige nu: 20 beviser for Gud og Gud er ikke ond.

« »