5 vigtige sandheder om dåben – den rigtige kristne dåb

Vi bliver tit spurgt omkring dåben her på jesusfrelser.dk. Det er naturligt nok – der hersker nemlig meget forvirring omkring dåben – især i Danmark, hvor mange er døbt forkert. Her får du 5 klare ting, du skal vide om dåben, der gør det nemmere for dig at tage stilling til, om dåben er noget for dig.

 1. En babydåb er ikke gyldig
  Dåben er personlig – vi skal døbes på vores egen tro, på eget ønske om et liv med Gud. Vores forældres tro er ikke nok. Læs mere
 2. Dåb er kun gyldig efter omvendelse fra synd
  Du skal ønske et nyt liv med Gud, og indse dit behov for at blive vasket ren. Læs mere
 3. Dåben er ikke bare symbolsk: I dåben sker der noget i den spirituelle verden. Dåben er nødvendig og en del af frelsen.
  Læs hvad der sker i dåben
 4. Alle kan døbe dig: Du behøver ikke en “præst” og en kirkeceremoni. Alle kristne disciple kan døbe dig. Hvis du er klar, bør det være hurtigst muligt. Bliv døbt i dag
 5. Dåben er helt under vand. I dåben vaskes dine synder bort. Det er all-in. Derfor skal du helt under vand. Læs mere

Måske er du ikke selv døbt rigtigt. Hvad skal man så gøre?

Jeg er ikke døbt rigtigt – hvad gør jeg?

Når man læser disse sandheder om dåben bliver mange klar over, at de ikke er rigtigt døbt (andre vil opleve vrede – det kan være en religiøs ånd).

Mange er måske døbt som babyer, eller blev døbt for at blive medlem af en kirke – eller forstod slet ikke, at de havde syndet overfor Gud, da de blev døbt. Og så virker dåben ikke.

Men … hvad skal man så gøre?

Svaret er, at du skal døbes rigtigt. Det handler ikke om at blive døbt “”igen“” – det er ikke dét du skal. Du er aldrig blevet døbt – derfor skal du døbes rigtigt – for første og eneste gang. Der er nemlig kun 1 dåb – og det er den rigtige dåb – dén biblen fortæller om.

Hvad er den rigtige dåb så?

Den rigtige dåb er den eneste måde, der er gyldig overfor Gud – dåben på din egen tro, på et ønske om omvendelse, til navnet Jesus – for at leve for ham, i tro på ham, og til efterfølgelse af ham.

Vil du gerne i Himlen, når du dør? Tror du på Gud, og er du parat til et liv, hvor du følger Jesus?

Så er du klar til at blive døbt rigtigt – for første gang.

Bliv døbt i dag

Hvis du er parat til et liv for Jesus, så kan du blive døbt i dag. Kontakt din lokale kirke (hvis de tror på en levende Jesus), en anden kristen eller kontakt os i chatten eller per mail.

Vi er i kontakt med mennesker i hele Danmark – helt almindelige bibeltro danskere – der kan hjælpe dig med at blive døbt med det samme.

Gud velsigne dig.

Dåben er ikke bare symbolsk, men noget vigtigt du gør overfor Gud. Du begraver dit gamle liv og vaskes ren for synd. Det virker kun efter du har omvendt dig fra synd på din tro på Jesus. Din barnedåb er ikke gyldig.

Bibelvers om dåben

 • Mark 16:16 siger den som døbes vil blive frelst
 • Joh 3:5 siger den som fødes af vand og Helligånd kommer indi Guds rige
 • ApG 2:38 siger bliv døbt for at få tilgivet synd
 • ApG 22:16 siger dåben vasker synderne bort 
 • Rom 6:3 siger vi løses fra syndens magt over os i dåben
 • Titus 3:5 siger genfødslen er et rensende bad
 • Gal 3:27 siger vi iklæder os Kristus i dåben
 • 1 Pet 3:21 siger det er dåben, der nu frelser os, som syndefloden vaskede synden bort

Vær med til at redde liv! Støt Jesusfrelser.dk med 100kr. Beløbet går ubeskåret til facebookannoncer med vores artikler.

Send til MobilePay 1206LR, så flere danskere kan læse Jesus at kende.

Del artiklen med andre:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *