Argumenter for og imod abort

Objektiv opstilling af argumenterne for og imod abort, så du selv kan tage stilling i forhold til din samvittighed. Gud ser med!

Ved abort forstår man en proces, hvor man ved indtagelse af medikamenter eller ved kirurgisk indgreb frivilligt afbryder en uønsket graviditet. Under processen dræbes fosteret, når det udstødes medicinsk eller fjernes med instrumenter. Fosteret er et tidligt barn, der er på vej ind i verden.

Men hvad er egentlig argumenterne for og imod abort?

I denne artikel har vi objektivt opstillet argumenterne for og imod abort, så du selv kan tage stilling i forhold til din egen samvittighed.

#1 Argumenter imod abort

Der er mange gode grunde til ikke at få foretaget en abort, både psykiske, moralske og medicinske. Der er ingen tvivl om, at argumenter imod abort er stærke og overvældende og ikke til at se bort fra. Abort er ikke uproblematisk:

Etiske argumenter imod abort

 • Alle mennesker har ret til at leve
 • Et barn er uskyldigt og forsvarsløst
 • Bortadoption er muligt
 • Vi tager et uskyldigt liv – det er forkert at dræbe

Psykiske argumenter imod abort

 • Mange kommer sig aldrig over beslutningen om at få foretaget abort
 • Mange – måske flertallet (der er et stort mørketal, da det ikke registreres) oplever varige, psykiske men efter en abort
 • Beslutningen påvirker begge partnere. Både mænd og kvinder påvirkes varigt af deres beslutning om aborten.

Medicinske argumenter imod abort

 • Du udsætter din krop for noget uønskeligt og unaturligt
 • Barnets hjerte slår fra uge 6
 • Barnet har nervesystem og føler smerte fra uge 8 (trækker sig tilbage fra fx. stik)
 • Abort er et unaturligt indgreb for kroppen i modsætning til at fjerne sygt væv eller genoprette en skade.
 • Mange beretter om forlængede perioder med blødninger som følge af medicinsk abort.

#2 Argumenterne for abort (DÅRLIGE)

Men hvad er så argumenter for abort? Man kan sige, at de ikke ligefrem tårner sig op (se også her). Mange mennesker bliver alligevel narret af falske argumenter for abort. Derfor har vi i det følgende listet disse argumenter, med en ledsagende vejledning.

 • “Det er kvindens egen krop. Den bestemmer de selv over (USANDT)”.
  Nej, et foster er netop ikke kvindens egen krop. Indeni livmoderen vokser et andet menneskes krop. Dette menneske er ikke dig/kvinden, men et andet selvstændigt individ, som har ret til at leve.
 • “Det er ikke et godt tidspunkt lige nu. (STADIG MORD)”
  Måske ikke, men det giver os ikke ret til at tage et andet menneskes liv. Bortadoption er altid en mulighed.
 • “Barnet vil vokse op og få et uværdigt / svært liv. (OG?)”
  Nej, det ved vi ganske enkelt ikke. Og det giver os ikke ret til at tage livet, selv om livet skulle blive svært – hvilket det i øvrigt er for alle. Bortadoption gør det også muligt at ændre denne skæbne.
 • “Hvad så med graviditet som følge af voldtægt? (STADIG LIV)”
  … Ja, og hvad så? Det er jo ikke graviditet som følge af egen fri vilje. Desuden har mange har beholdt barnet alligevel, og ikke fortrudt det. Og barnet er stadig et liv, som vi ikke har retten til at bestemme over.
 • “Der kan være pres fra omgivelserne. (ABORT ER STADIG FORKERT)”
  Ja, men det gør ikke abort rigtigt. Og der er masser af støtte at finde både til dig, til barnet, og til det nye liv. Du kan skrive i vores chat, og vi kan hjælpe.
 • “Det er bare væv / en blob / den mærker ikke noget (USANDT)”
  Barnet – en pige eller en dreng – har et hjerte, der slår fra uge 6. Fra uge 8 kan det registrere smerte, og vil trække sig tilbage fra fx. stik med en nål.

Du må ikke slå ihjel

Udover de mange argumenter imod abort er det også objektivt moralsk forkert. Biblen fortæller mange steder, at vi som mennesker ikke må tage kontrollen over andre menneskers liv. Den vigtigste passage er i de 10 bud:

Du må ikke begå drab.

Gud, 2. Mosebog 20:13

Biblen fortæller også, at kun Gud er herre over liv og død – og at han vil dømme os, når vi skal herfra:

“Det er ethvert menneskes lod én gang at dø og senere blive stillet for Guds domstol,”

Hebræerbrevet 9:27

Der står ikke “menneskets” domstol i Biblen. Det står Guds domstol. Vi har ikke selv ret til at stille et menneskefoster for vores domstol og beslutte, at det skal dø, fordi det ikke er “det rigtige tidspunkt” i vores liv, eller fordi vi ikke “ønsker” barnet.

Abort er drab

Når vi ved abort ødelægger et levedygtigt menneskefoster er det et liv, der er på vej. Et liv, vi gør os herre over. Det har vi ingen ret til. Det er drab.

Heldigvis er der en god nyhed. Du kan blive tilgivet af Gud, hvis det er noget, du har gjort. Og hvis du overvejer at få foretaget en abort, er det aldrig for sent at ombestemme sig.

Der er tilgivelse i Jesus

Hvis du er blandt de kvinder eller mænd, der har fået foretaget eller besluttet en abort skal du vide, at der er tilgivelse til dig. Gud kan tilgive dig for alting, selv for mord.

Da Jesus døde på korset tog han straffen for alle synder – ikke bare hvis vi har bandet, løjet eller set på pornografi – men også hvis vi har været delagtige i at myrde et andet menneske.

Læs mere her: Tilgivelse

Sådan bliver du frelst: Læs mere

Hvad er medicinsk abort?

En medicinsk abort er en proces, hvor man ved medicinsk assistance dræber fosteret, så det udstødes, i stedet for at det fjernes kirurgisk. Læs mere om medicinsk abort her.

Abort – en virkelig, virkelig dårlig idé

Der er absolut ingen grund overhovedet til at få foretaget en abort. Alt omkring det er forkert, og det er noget, du kommer til at fortryde resten af dit liv.

Vi vil på det kraftigste anbefale dig at lade være.

Har du behov for at tale med os omkring hvorfor, eller hvad du skal gøre, kan du altid skrive i vores online chat og tale med en præst. Man kan også kontakte et sted som Abortlinien.dk, der har professionelle rådgivere.

Del artiklen med andre:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *