Ateister har også brug for Jesus

Vi kommer alle til at møde Gud, som findes, når vi dør. Det gælder også ateister. Derfor er budskabet om Jesus særlig relevant for dem.

En venlig bruger skrev en besked for kort tid siden med ordene:

Jeg er ateist. Sorry, det er ikke noget for mig.

En venlig bruger på facebook

Men … er budskabet om Jesus kun relevant for dem, der tror på Gud? Det finder du svaret på her:

Budskabet om Jesus er særlig relevant for ateister

Hvis du er ateist, så er budskabet om Jesus specielt til dig. Det er der en række gode grunde til:

  • Gud eksisterer uanset om vi tror på ham eller ej
  • Jesus kom for at frelse alle, ikke kun nogle særligt udvalgte
  • Jesus døde også for dig, hvis du er ateist
  • Gud ønsker vi er varme eller kolde – ikke lunkne. En kold ateist har bedre chancer end en lunken troende.

Gud eksisterer – uanset om vi tror på ham eller ej

Når vi kommer til slutningen af dette liv kommer vi til at møde Gud. Det gælder alle mennesker. Det er ikke kun de troende. Det er også de tvivlende og ateisterne. Alle mennesker kommer til at møde Gud, når de skal herfra. Uanset hvad de troede på i løbet af deres liv.

Hvis vi har en anden tro, eller hvis vi slet ikke har en tro – fx. hvis vi er ateister – kommer vi allesammen til at møde den eneste Gud, der findes, når vi skal herfra. Derfor er budskabet også relevant for alle.

Jesus kom for at frelse alle, ikke kun nogle særligt udvalgte

Biblen fortæller, at Guds vilje er, at alle mennesker bliver frelst. Det er så op til os, om vi vil. Ikke alle tager imod tilbuddet. Men det gælder for alle, også for ateister, for de kan omvende sig. Gud har ikke nogle særligt udvalgte, som er de eneste, der kommer i himlen. Hans tilbud er til alle.

Jesus fortæller i Biblen en symbolsk historie – kaldet en lignelse – om en hyrde, som havde 100 får. Da ét af disse får fór vild, gik han væk fra de 99, fandt det vildfarne får, løftede det op på sine skuldre, bar det tilbage, og holdt en fest.

Det er et billede på, hvordan Gud er. Han forlader de såkaldt “retfærdige” for at finde dem, der har brug for hans hjælp. Det kan måske lyde lidt hårdt, men det er også sandheden: Alle, der ikke tror, har især brug for Gud. Derfor er budskabet om Jesus specielt relevant for en ateist.

Jesus døde også for ateister

Da Jesus blev korsfæstet sagde han noget bemærkelsesværdigt foran de romerske vagter, der torturerede ham:

Tilgiv dem, for de ved ikke hvad de gør.

Jesus på korset, om sine bødler

Det sagde Jesus henvendt til dem, der ikke ville anerkende, hvem han var. Det fortæller noget om Guds hjerte og omfanget af hans kærlighed.

Gud siger “Ja” til dem, der siger “Nej” – for at give dem en chance mere.

Gud ønsker, at du er kold

Et sted i biblen står der, at Gud ønsker, at du er “enten kold eller varm“. Der står samme sted, at det er de lunkne, han ikke kan lide. Men de varme og de kolde derimod – det er sådan Gud ønsker, at vi skal være.

Som ateist er man kold overfor Gud. Hvordan kan det være, at Gud ønsker det?

Det skyldes, at de kolde har en chance, og det ved Gud. Hvis man er kold overfor Gud er man ligesom en kontakt. Så kan man vendes. Man kan tændes.

En stor del af de mest “brændende” kristne, der prædiker evangeliet, er tidligere ateister. De var kolde, men de blev varme. Fordi de mødte Gud, og oplevede, at Han eksisterer.

En kold ateist har bedre chancer end en lunken troende

De lunkne derimod, som tror de har styr på alt det med Gud, men som stadig lever med et ben i verden og synder ligesom alle andre, de har det meget sværere. For de tror, at de har alting på plads med Gud. Men i virkeligheden har de kolde en meget bedre chance, fordi de kan vendes til at have den ild for Gud, som Han ønsker, at vi skal have.

Jeg er en ateist, der måske kan vendes – hvad gør jeg?

Hvis du kalder dig selv “ateist”, men inderst inde søger efter mening og sandhed i noget større end dig selv, så har du faktisk en lille smule tro. Det er nok. Så er der håb forude. For Gud venter på dig og ønsker, at du finder tilbage til ham.

Du kan fx. starte med at bede til den Gud, du er i tvivl om hvorvidt overhovedet eksisterer. Og du vil opleve et mirakel. Herefter skal du fødes påny – sådan gør du.

Gud velsigne dig.

Vær med til at redde liv! Støt Jesusfrelser.dk med 100kr. Beløbet går ubeskåret til facebookannoncer med vores artikler.

Send til MobilePay 1206LR, så flere danskere kan læse Jesus at kende.

Del artiklen med andre:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *