Er kristne bedre end andre? Nej, men …

Er kristne bedre end andre? Nej, men de har nogen vigtige fordele.

Når man diskuterer emnet kristne og kristendom, kan meningerne nogengange godt flyve højt: “Tror du, at du er bedre end andre?” – “Kom ned fra din høje hest” – “Kristne er hyklere – ikke bedre selv“. Osv.

Men … Hvad skal man egentlig svare på det, hvis man selv tror på Gud?

Det vil vi se nærmere på i denne artikel.

Hvad er en kristen?

For det første skal vi lige slå fast, hvad der i denne artikel menes med en kristen. En kristen er ikke en babydøbt person, som ikke tror på hvad der står i Biblen. Det er heller ikke en person, som er født i Danmark eller som besøger kirken juleaften eller som er medlem af en kirke.

Når der i denne artikel siges kristen menes der en person, der er født påny, dvs en discipel af Jesus. Et mennesker, der er blevet frelst af Gud. (Se sådan bliver du frelst)

Når dette er slået fast kan man nemlig meget nemmere besvare spørgsmålet.

Er kristne bedre end andre?

Så … Er de kristne ikke bare hyklere?

Egentlig ikke. Hvis en præst fx. misbruger børn og taler om Gud fra prædikestolen, så er han slet ikke en kristen. Derfor kan man faktisk sige, at han istedet giver de kristne et dårligt ry.

Men er de “rigtige” kristne så bedre – dem der er frelst?

Det er de nok ikke. I Guds øjne har vi alle nogen synder der gør, at vi kommer i Helvede. I den forstand er kristne ikke bedre end andre.

Men de kristne har et par fordele.

De kristnes fordele

Så de kristne er altså ikke bedre. Men de kristne har dog et par meget vigtige fordele:

  • De kristne har en hjælper – Helligånden – Gud selv. Han hjælper os med at holde op med at synde så meget som vi gjorde før. Det kan fx være at man holder op med at bande, stjæle, se på pornografi eller at have sex før ægteskabet. En rigtig kristen siger nemlig undskyld til Gud og omvender sig. Måske lykkes det ikke først, man han/hun prøver. Faktisk sker der i dåben det, at “elastikken”, der gør, at man automatisk synder, bliver klippet over. Biblen kalder det “syndens lov”, der brydes. Det hele er pludselig meget nemmere for den kristne.
  • For det andet – og endnu mere vigtigt, er den kristnes synder dækket af det, som Jesus gjorde på korset. Det er derfor den kristne kommer i himlen, og den ikke-kristne ikke gør (læs mere).

Så de kristne er ikke bedre. Men de kommer i Himlen.

Hvor god er du selv?

Er du selv er godt menneske? Måske er du endda bedre end nogen såkaldte “kristne”, du kender?

Det er bare ikke det, det handler om.

Det handler nemlig slet ikke om, hvor gode vi selv er. Gode mennesker kommer ikke i himlen. Vi kommer i Himlen pga det som Jesus gjorde, ikke pga det som vi selv gør. Læs mere

Jeg er parat – hvad gør jeg?

Hvis du er parat til et nyt liv, hvor Gud hjælper dig med synd, og det evige liv i himlen venter, så er der en fantastisk nyhed til dig. Du kan helt sikkert blive en af dem. Uanset hvad du har gjort.

Der venter dig et fantastisk liv med Gud.

Gud velsigne dig.

Vær med til at redde liv! Støt Jesusfrelser.dk med 100kr. Beløbet går ubeskåret til facebookannoncer med vores artikler.

Send til MobilePay 1206LR, så flere danskere kan læse Jesus at kende.

Del artiklen med andre:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *