Hvad betyder udtrykket “Gammel vin på nye flasker”?

Kun ved Guds søn JESUS finder vi frihed, helbredelse og evigt liv. Uden Jesus er vi alle fortabte og kommer i Helvede.

Du kommer ikke i himlen pga. din babydåb. En ægte tro på Jesus er opskriften! Skriv anonymt og forstå mere. Chat 08-22 med en præst.

Du har nok hørt udtrykket “gammel vin på nye flasker“.

Men er du klar over, hvad udtrykket egentlig betyder?

Det er et udtryk med betydningen “Det er snyd” eller “Der er slet ikke noget nyt ved det“. Det er i den betydning, at de fleste bruger udtrykket.

Men faktisk har talemåden en dybere og langt mere alvorlig betydning.

Udtrykket stammer fra en omskrivning og misforståelse af udtrykket “ny vin på gamle vinsække”, eller “ny vin på gamle flasker”, som det senere er blevet til. Og det betyder egentlig noget helt andet – nemlig at troen på Jesus betyder, at mange ting vil sprænges.

Det kan du læse mere om her

Et bibelsk udtryk

Udtrykket “Ny vin på gamle vinsække” stammer fra Biblen, men er blevet omfortolket og vendt om til noget andet, nemlig “gammel vin på nye flasker”. Men den oprindelige betydning stammer fra biblen:

En dag kom Johannes Døbers disciple til Jesus og spurgte: „Hvorfor faster dine disciple ikke, når både vi og farisæerne gør det?”. Jesus svarede: „Brudgommens venner kan da ikke sørge og faste, så længe de er sammen med ham. Men der kommer et tidspunkt, hvor brudgommen bliver taget fra dem. Så kan de faste. Man lapper ikke gammelt tøj med et stykke nyt, uvasket stof. Enhver ved, at hvis man gjorde det, ville lappen krympe og rive det gamle tøj i stykker. Der er heller ingen, der hælder ny vin på gamle lædersække, for når vinen gærer, vil sækkene sprænges, og vinen går til spilde. Nej, ny vin skal hældes på nye lædersække. På den måde bevares begge dele.” – Mat 9:14-17

I sit svar fortæller Jesus om, at hans nye lære ikke er velkommen. Han fortæller, at dét, han kommer med, ikke bliver vel modtaget. Han siger også, at der skal “nye vinsække” til, for at hans ord ikke bliver spildt.

Hvad han mener er, at den gamle præstestruktur med farisæerne ikke er måden at gennemføre Guds rige på.  Der skal en ny forsamling af troende til.

De gamle vinsække = mange kirker i dag

I dagens Danmark kan man sige, at de gamle vinsække faktisk paradoksalt nok er nogen af de de kristne kirker, der findes i Danmark i dag – både folkekirker og frikirker. Der er kirker, der er kommet så langt væk fra evangeliet, at de ikke kan tåle at høre, hvad Jesus kommer med. Her er nogen af de ting, der kan få kirkerne idag til at sprænges:

  • Dæmoner er virkelige, og kan og skal drives ud (læs mere)
  • Helbredelse er virkeligt, og vi kan helbrede sygdomme i Jesu navn (læs eksempler)
  • Kun Jesus frelser. Andre religioner og trosretninger gør ikke. (Læs mere)
  • Dåben er helt under vand, efter omvendelse, på egen tro. (læs mere)
  • Helvede og himmel findes, og vi kommer i Helvede, hvis vi ikke tror på Jesus (læs mere)

Disse vigtige sandheder er noget af den nye vin, der springer gamle vinsække. Men det er blot nogen eksempler på betydningen af udtrykket – en lære, der ikke kan modtages, hvor der undervises lige nu.

Frelsen – kun ved Jesus

Biblen fortæller, at mennesket syndede mod Gud og blev smidt ud af Paradisets have. Der lever vi nu – adskilt fra Gud, i verden med dens sygdomme og ondskab. Kun gennem Jesus kan vi komme tilbage til Gud, når vi i troen på hans søn Jesus vender os fra vores synd, bliver døbt til Jesus og modtager helligånden.

Det er den eneste vej i Himlen.

Gud velsigne dig.

Babydåb og konfirmation er ugyldigt overfor Gud. Han ser kun på, om du rigtigt tror på – og følger – Hans søn, Jesus. Læs mere eller Chat med en præst.

Vær med til at redde liv! Støt Jesusfrelser.dk med 100kr. Beløbet går ubeskåret til facebookannoncer med vores artikler.

Send til MobilePay 1206LR, så flere danskere kan læse Jesus at kende.

Del artiklen med andre:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *