Teolog eller kristen?

En kristen skal missionere, døbe og undervise. Det er ikke forbeholdt teologer.

For nylig blev vi spurgt i chatten, hvilken “ret” vi her på jesusfrelser.dk har til at fortælle om Jesus, hvis vi ikke havde en grad i teologi. Vi var ikke bevidste om, at det krævede en tilladelse at fortælle om Jesus, men vi vil forsøge at besvare spørgsmålet alligevel.

Jeg tænker da, at det kræver en teologisk uddannelse at missionere

Kommentar i chatten, anonym

Den vil vi gerne tage et spadestik dybere og bevæge os ind i. Det handler nemlig ikke om hvilken uddannelse vi har, men hvad Biblen siger: Alle disciple af Jesus har ret til – ja de har faktisk pligt til – at fortælle andre mennesker om Ham.

Det kan du læse mere om her.

En note: Vi har tilfældigvis en god teologisk og uddannelsesmæssig baggrund her på Jesusfrelser.dk, men det er slet ikke sagen vedkommende i denne artikel.

Teologer, der ikke kender Jesus

Det er fint at læse teologi. Det er fint at lære om det “pentecostale” miljø, kende de “paulinske” paradigmer, kunne angribe Biblen med “hermeneutiske” vinkler og være kildekritisk.

Men … det er vigtigere at kende Jesus.

En teolog skal først og fremmest

  • Kunne forklare hvem Jesus Og Gud er
  • Kunne forklare, hvorfra vi ved og kan bevise, at han findes
  • Kunne forklare andre helt konkret, hvordan man bliver frelst (altså kommer i Himlen, når man dør)
  • Kunne undervise andre I, hvordan det er Jesus siger, vi skal leve
  • Kunne døbe de mennesker, der er åbne for Gud og ønsker at følge Jesus. Med det samme selvfølgelig, ikke først til foråret.

Kan en teolog ikke det, så skal vi som kristne ikke være teologer. Og man behøver ikke være teolog for at fortælle om Jesus.

Befalingen fra Jesus til ALLE kristne – “fortæl om mig”!

Jesus befaler alle kristne følgende:

“Gå derfor hen og gør alle folkeslagene til mine disciple, idet I døber dem i Faderens og Sønnens og Helligåndens navn,  og idet I lærer dem at holde alt det, som jeg har befalet jer.”

Jesus’ sidste ord til os, Mat. 28:19-20.

Sagt med de samme ord: Jesus befaler os at fortælle om ham, døbe andre, og lære dem at overholde hans ord.

Hans befaling er til alle. Alle kristne, der ønsker at følge Jesus. Alle kristne, der ønsker at følge Jesus skal fortælle om ham (missionere), kan døbe andre – og undervise nye kristne i, hvordan de skal leve for Jesus.

Alle kan fortælle om Jesus

Alle kristne kan altså fortælle om Jesus. Vi er alle udstyret med Helligånden og kan – ja faktisk skal vi – fortælle om Jesus. Og det er fint – for har man helligånden, kan man ikke lade være.

Sådan fortæller du om Jesus

Alle kan døbe

Alle kristne kan også døbe. Det skal ikke være en uddannet præst. Hvis vi sikrer os, at nye disciple er klar til dåb, så kan vi alle døbe.

Hvem kan døbe mig?

Vores chance er nu.

Gud velsigne dig – teolog eller ej.

Vær med til at redde liv! Støt Jesusfrelser.dk med 100kr. Beløbet går ubeskåret til facebookannoncer med vores artikler.

Send til MobilePay 1206LR, så flere danskere kan læse Jesus at kende.

Del artiklen med andre:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *