Hvad betyder “En ulv i fåreklæder”?

Jesus er den eneste vej til himlen - uden ham er vi alle fortabte. Gud gav sin søn så du kan opleve frihed, helbredelse og få evigt liv.

Du kommer ikke i himlen pga. din babydåb. En ægte tro på Jesus er opskriften! Skriv anonymt og forstå mere. Chat 08-22 med en præst.

Du har nok hørt udtrykket “en ulv i fåreklæder“.

Men er du klar over, hvad udtrykket egentlig betyder?

Vi bruger det ofte om “en farlig person, der har forklædt sig som en uskyldig“. Men udtrykket har en dybere betydning, og stammer fra Biblen.

Udtrykket er mere end en sjov talemåde. Det afslører en vigtig sandhed om vores liv her på jorden, og er en vigtig advarsel til vores liv, hvis vi vil i Himlen og møde Gud en dag.

Udtrykket handler nemlig om “falske profeter” – alle dem, der fortæller løgne om Gud, og leder dig væk fra Gud.

Det kan du læse mere om her.

Pas på falske profeter

Udtrykket “en ulv i fåreklæder” er en advarsel imod de personer, der virker som om de taler med Guds stemme og følger af Jesus (deraf udtrykket fåreklæder), men i virkeligheden har dtil hensigt at lede os væk fra Gud.

Tag jer i agt for de falske profeter, der kommer til jer i fåreklæder, men indeni er glubske ulve.  På deres frugter kan I kende dem.  (Mat. 7: 15)

Udtrykket er en advarsel om ikke at følge alle, der taler om Gud, og giver os kristne rådet, at vi skal se på disse menneskers “frugter” – det vil sige, at vi skal bedømme dem, der taler om Gud ud fra, om der kommer noget godt ud af deres liv (“frugter”) og ud af deres gang med Gud.

Nogen religiøse mennesker leder dig faktisk væk fra Gud

Det er ikke alle, der taler om Gud, som i realiteten bringer dig tættere på Gud. Der er i historien mange eksempler på, at mennesker med onde hensigter har brugt “Gud” som en mulighed for at misbruge deres magt, og hverken lærer folk om Guds sandhed eller rækker ud med Guds kærlighed.

Dette findes der utallige eksempler på i menneskets historie.

Pas på de “søde” præster, der ikke fortæller dig om synd

Der findes desværre også præster og andre kristne i dag, som er ulve i fåreklæder. Der er mange kristne, der virker rigtig positive og dejlige, men som ikke fortæller dig, at du skal omvende dig fra synd, at du skal døbes rigtigt på din tro, og at du kan modtage Helligånden, at du kan tale i tunger og ved Guds kraft helbrede sygdomme.

De fortæller dig en sukkersød historie om, at “alt er fint, når bare du er babydøbt” – “du behøver ikke at tage stilling til synd”, “det er ligegyldigt hvad du tror på”, og “Gud accepterer og elsker alle”. De fortæller dig, at helbredelser var kun på Biblens tid, og dæmoner og den slags findes ikke mere.

Men det er ikke det, som Biblen siger.

Pas på “fordømmende” præster, der siger, at du skal gøre dig fortjent til Guds kærlighed

Der kan også være præster og kristne, der fortæller den modsatte historie. At du skal gøre dig fortjent til Guds kærlighed, at du skal overholde alle foreskrifterne i Biblen for at Gud kan bruge dig, og at du kommer i Helvede, med mindre du er fejlfri, og at du ikke kan opleve helbredelse, hvis du har synd i dit liv.

Det er heller ikke, Hvad Biblen siger.

En ulv i fåreklæder – den rigtige betydning

Betydningen af udtrykket er altså mennesker, der taler om Gud, men som leder dig væk fra Ham.

Nogen gør det bevidst, andre ved ikke, hvad de gør.

Men hvordan kender man så forskel?

Kend forskel – se på frugterne!

Hvis du ønsker at kende forskel på dem, der gør Guds ærinde, og dem som ikke gør, er rådet fra Jesus selv, at du ser på deres frugter. Se på “frugten” af deres liv og gøren.

Hvis fx. en person nævner at gøre Guds ærinde, eller påstår at tale Hans ord, så kan du se på personens liv. Er der “frugter” af denne persons liv, som fortæller om, at det er et godt “træ”? Gør personen nogen af de ting, som Jesus siger, at vi skal? Som fx:

  • Elsker personen andre istedet for at hade dem?
  • Bruger personen sin energi på at kritisere andre, eller række ud til verden med budskabet om Jesus?
  • Lever personen et liv som discipel af Jesus, og skaber selv nye disciple af Jesus?
  • Lever personen et helligt liv, eller prædiker personen om synd, mens han eller hun stadig lever i det?
  • Oplever personen selv mirakler og ser Helligåndens gaver gennem helbredelser, udfrielse af dæmoner og andre af de ting, Jesus lover os?

Det er sådan, at vi kan kende de sande kristne.

Frelsen – kun ved Jesus

Biblen fortæller, at mennesket syndede mod Gud og blev smidt ud af Paradisets have. Der lever vi nu – adskilt fra Gud, i verden med dens sygdomme og ondskab. Kun gennem Jesus kan vi komme tilbage til Gud, når vi i troen på hans søn Jesus vender os fra vores synd, bliver døbt til Jesus og modtager helligånden.

Det er den eneste vej i Himlen.

Gud velsigne dig.

Babydåb og konfirmation er ugyldigt overfor Gud. Han ser kun på, om du rigtigt tror på – og følger – Hans søn, Jesus. Læs mere eller Chat med en præst.

Vær med til at redde liv! Støt Jesusfrelser.dk med 100kr. Beløbet går ubeskåret til facebookannoncer med vores artikler.

Send til MobilePay 1206LR, så flere danskere kan læse Jesus at kende.

Del artiklen med andre:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *