Hvad betyder udtrykket “7 fede og 7 magre år”?

Lær hvor dette bibelske udtryk stammer fra, og hvilken vigtig betydning, det har for dit eget liv.

Du kommer ikke i himlen pga. din babydåb. En ægte tro på Jesus er opskriften! Skriv anonymt og forstå mere. Chat 08-22 med en præst.

Du er nok stødt på betegnelsen “syv fede og syv magre år“.

Men er du klar over, hvor udtrykket egentlig stammer fra?

Betegnelsen syv fede og syv magre år bruges typisk om at “Gode og dårlige tider afløser hinanden” og benyttes ofte hver for sig, fx. “Jeg havde 7 magre år” underforstået, at en bedre sæson er på vej. Det er i den betydning, at de fleste danskere kender og benytter udtrykket.

Men faktisk har betegnelsen sin oprindelse i en virkelig drøm, der fortælles om i Biblen. En konge drømte ca. 1.500 år f. Kr. nogen mystisk, men i sin tjeneste havde han en ung jødisk mand, der fortolkede hans drøm.

Det kan du læse mere om her.

En drøm fra Gud, der blev virkelighed

Biblen fortæller, at en ung israelit Josef var i tjeneste hos en egyptisk farao. En nat havde kongen en drøm, som Josef senere fortolkede:

To år senere havde Farao en drøm: Han stod ved Nilen,  og op af Nilen steg syv smukke og velnærede køer. De gav sig til at græsse mellem sivene.  Efter dem steg syv andre køer op af Nilen, grimme og magre. De stillede sig på Nilens bred ved siden af de første køer.  De grimme og magre køer åd de syv smukke og velnærede køer. Så vågnede Farao. (1. Mosebog 41:1-4)

Kongen sendte bud efter Josef, som han havde hørt kunne tolke drømme. Josef kunne nemlig høre fra Gud. Josef fortalte kongen, hvad drømmen betød:

Det, Gud vil gøre, har han ladet Farao se.  Der vil komme syv år med stor overflod i hele Egypten.  Efter dem kommer syv hungerår, så al overfloden bliver glemt i Egypten, for hungersnøden vil gøre det af med landet.  Man vil ikke længere mærke noget til overfloden i landet på grund af den hungersnød, der følger efter, for den bliver meget knugende. (1. Mosebog 41: 28-31)

Det hele endte med, at Josef kom i Faraos tjeneste og blev hans nærmeste rådgiver. Da Josef kendte fremtiden, fik Josef bygget og fyldt enorme kornlagre i løbet af de 7 gode år. Da de svære år kom solgte han korn til alle i landet. Det gav Faraoen mulighed for at opnå stor rigdom.

Der er den dag i dag spor efter de kornlagre, som Josef fik bygget for kongen.

Kornsiloerne i Sakkhara kan meget vel være de lagre, som blev bygget på Josefs anfordring. Josef tolkede en drøm, der kom fra Gud.
Kornet fra de syv fede år blev formentlig solgt i disse salgshaller ved Sakkhara pyramiden.

Historien om Joseph og faraoens drøm skete i virkeligheden, fordi Gud blandt andet kan tale til os i drømme.

Frelsen – kun ved Jesus

Biblen fortæller, at mennesket syndede mod Gud og blev smidt ud af Paradisets have. Der lever vi nu – adskilt fra Gud, i verden med dens sygdomme og ondskab. Kun gennem Jesus kan vi komme tilbage til Gud, når vi i troen på hans søn Jesus vender os fra vores synd, bliver døbt til Jesus og modtager helligånden.

Det er den eneste vej i Himlen.

Gud velsigne dig.

Babydåb og konfirmation er ugyldigt overfor Gud. Han ser kun på, om du rigtigt tror på – og følger – Hans søn, Jesus. Læs mere eller Chat med en præst.

Vær med til at redde liv! Støt Jesusfrelser.dk med 100kr. Beløbet går ubeskåret til facebookannoncer med vores artikler.

Send til MobilePay 1206LR, så flere danskere kan læse Jesus at kende.

Del artiklen med andre:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *