Chat med en præst og modtag bøn alle dage 08-22. Jesus lever og kan helbrede dig – fysisk og psykisk. Chatten er åben

Du har nok hørt udtrykket at “At holde sin sti ren“.

Men er du klar over, hvad udtrykket egentlig betyder, og hvor det stammer fra?

Det er et bibelsk udtryk med betydningen, at “Man opfører sig, så der ikke er noget at kritisere” ofte med den underforståelse, at “Man skal ikke kunne kritiseres for noget“. Det er i den betydning, at de fleste mennesker kender og benytter udtrykket.

Men faktisk har talemåden en dybere og langt mere meningsfuld betydning. “At holde sin sti ren” er et nemlig et livsvigtigt princip om synd, og om at leve rigtigt i forhold til Gud, og ikke synde imod Ham ved at bryde hans befalinger.

Det kan du læse mere om her.

At leve et helligt liv

At “Holde sin sti ren” er et udtryk og en talemåde, der stammer fra kong Davids, der var “En mand efter Guds eget hjerte”. I een af Davids egne salmer til Gud skriver han følgende:

Jeg takker dig af et oprigtigt hjerte, fordi jeg må lære dine retfærdige bud. Jeg holder dine love, svigt mig ikke!

Hvordan holder den unge sin sti ren? Ved at følge dine ord! Af hele mit hjerte søger jeg dig, led mig ikke vild fra dine befalinger.

Jeg gemmer dit ord i mit hjerte, for ikke at synde mod dig.

Salmernes bog 119:7-11

At holde sin sti ren betyder altså, at vi vælger at leve på Guds måde og lytte til, hvad der er godt for os ifølge Ham. Gud hader synd – og han ønsker, at vi forlader synden og vælger Ham. Og det er muligt gennem hans søn Jesus, hvorefter han frikender og frelser os.

At holde sin sti ren betyder, at vi vælger at leve på Guds måde og lytte til, hvad der er godt for vores liv her på jorden – og i det evige.

Betydningen af udtrykket “At holde sin sti ren”

Savner du et kristent hjemme-fællesskab, der tror på Jesus og ønsker at følge hans ord? Så kan du tilmelde dig en gruppe her: Kristent netværk i Danmark

Mest læst på Jesusfrelser.dk lige nu: 20 beviser for Gud, og barnedåben er ugyldig