Gratis bøn – vi beder for dig. Alle sygdomme kan helbredes – intet er umuligt for Gud. Skriv anonymt ml. 08-22. Chat med en præst.

Du har nok hørt udtrykket “at være på en ørkenvandring“.

Men er du klar over, hvad udtrykket egentlig betyder?

Det er lidt et gammeldags udtryk med betydningen “Være i en svær periode i sit liv” eller “En periode af isolation i en persons liv“. Det er i den betydning, at de fleste mennesker bruger udtrykket.

Men faktisk har talemåden en dybere og langt mere alvorlig betydning, og den har sit ophav i en historisk begivenhed, hvor Israels folk vandrede i ørkenen i 40 år. Jesus gentog det billedligt ved at vandre i ørkenen i 40 dage.

Det kan du læse mere om her.

Et bibelsk udtryk

En ørkenvandring er et sand historisk begivenhed, der er beskrevet i Biblen.

Moses lod nu Israel bryde op fra Sivhavet, og de drog ud i Shur-ørkenen. De gik tre dagsrejser i ørkenen uden at finde vand. (2. Mosebog 15:22)

Israels folk endte med at vandre der i 40 år.

Det var ham, der førte dem ud, og som gjorde undere og tegn i Egypten og ved Det Røde Hav og i ørkenen i fyrre år. (Apg. 7:36)

Jesus startede sin mission her på jorden ved at gentage ørkenvandringen symbolsk. Han gik ud i Israels ørken og blev fristet i 40 dage. Det var en ørkenvandring, hvor Jesus blev fristet af rigdom og berømmelse, men stod imod det.

Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter led han til sidst sult. (Matt. 4:1)

Så ørkenvandringen er noget Gud sender os på, som i sidste ende gør os stærkere.

  • Gud sendte Israel på en ørkenvandring i 40 år
  • Jesus blev ledt af Guds ånd på en ørkenvandring i 40 dage

Ørkenvandring – noget du oplever?

Hvad med dig? Er du selv på en ørkenvandring? Føler du livet ikke er værd at leve – og ikke har et formål?

Så tager du (heldigvis) fejl. Der er frelse ved Jesus, og svar på livets mening hos Gud.

Frelsen – kun ved Jesus

Biblen fortæller, at mennesket syndede mod Gud og blev smidt ud af Paradisets have. Der lever vi nu – adskilt fra Gud, i verden med dens sygdomme og ondskab. Kun gennem Jesus kan vi komme tilbage til Gud, når vi i troen på hans søn Jesus vender os fra vores synd, bliver døbt til Jesus og modtager helligånden.

Det er den eneste vej i Himlen.

Gud velsigne dig.

Deltag i gratis webinar om Gud: Findes Gud og hvem er han? Tilmeld dig her (Online anonymt møde på Zoom)

Mest læst på Jesusfrelser.dk lige nu: 20 beviser for Gud, og barnedåben er ugyldig