Hvad betyder udtrykket “en torn i øjet”?

Lær hvor dette bibelske udtryk stammer fra, og hvilken vigtig betydning, det har for dit eget liv.

Du kommer ikke i himlen pga. din babydåb. En ægte tro på Jesus er opskriften! Skriv anonymt og forstå mere. Chat 08-22 med en præst.

Du har nok hørt udtrykket at noget eller nogen er “en torn i øjet“.

Men er du klar over, hvad udtrykket egentlig betyder?

Det er lidt et gammeldags udtryk med betydningen “En irriterende person, der bliver ved med at følge efter” eller “Et nagende problem, der ikke vil slippe personen“. Det er i den betydning, at de fleste kender eller bruger udtrykket.

Talemåden har dog en bibelsk oprindelse.

Det er et udtryk, der stammer fra det gamle testamente, og en version af udtrykket er også en historisk begivenhed, hvor een af de første apostle Paulus, der spredte budskabet om Jesus, blev fulgt af en plage, der skulle hindre ham i at prædike sandheden om Gud.

Det kan du læse mere om her.

Et bibelsk udtryk

“En torn i øjet” er et udtryk, der stammer fra Biblen:

Hvis I ikke driver landets indbyggere bort foran jer skal de som I lader blive tilbage blive en torn i øjet og en brod i siden på jer og de skal ligge i krig med jer om det land I bor. (4. Mose 33:55)

Det er naturligvis i betydningen noget, som bliver ved med at gøre ondt og nage. Det handler også om, at vi skal fornægte og skille os af med onde og uretfærdige ting i vores liv.

Et beslægtet udtryk er den historiske begivenhed om apostlen Paulus, der talte om at han blev fulgt af en plage.

Og for at jeg ikke skulle blive hovmodig af de overmåde store åbenbaringer, blev der givet mig en torn i kødet en engel fra Satan som skulle slå mig. (2. Kor 12:7)

Hvad Paulus’ “torn i kødet” præcist var, ved man ikke med sikkerhed. Det var nok ikke en rigtig torn, der sad i hans kød. Det han have været en sygdom, men det kan også have været en person eller en åndsmagt, der blev sat af djævlen til at følge ham, så han ikke var så effektiv. Det er det mest sandsynlige.

Satan ønsker at stoppe Guds ord

Satans ønske er at stoppe Guds ord i at blive delt. Djævlen ønsker ikke, at du hører om, hvordan man bliver frelst og kommer i Himlen. Han ønsker ikke, at du lærer Jesus at kende. Men det kan du blive:

Sådan bliver du frelst

Frelsen – kun ved Jesus

Biblen fortæller, at mennesket syndede mod Gud og blev smidt ud af Paradisets have. Der lever vi nu – adskilt fra Gud, i verden med dens sygdomme og ondskab. Kun gennem Jesus kan vi komme tilbage til Gud, når vi i troen på hans søn Jesus vender os fra vores synd, bliver døbt til Jesus og modtager helligånden.

Det er den eneste vej i Himlen.

Gud velsigne dig.

Babydåb og konfirmation er ugyldigt overfor Gud. Han ser kun på, om du rigtigt tror på – og følger – Hans søn, Jesus. Læs mere eller Chat med en præst.

Vær med til at redde liv! Støt Jesusfrelser.dk med 100kr. Beløbet går ubeskåret til facebookannoncer med vores artikler.

Send til MobilePay 1206LR, så flere danskere kan læse Jesus at kende.

Del artiklen med andre:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *