Hvad betyder udtrykket “En uriaspost”?

Lær hvor dette bibelske udtryk stammer fra, og hvilken vigtig betydning, det har for dit eget liv.

Du kommer ikke i himlen pga. din babydåb. En ægte tro på Jesus er opskriften! Skriv anonymt og forstå mere. Chat 08-22 med en præst.

Du er nok stødt på betegnelsen “en uriaspost“.

Men er du klar over, hvor ordet egentlig stammer fra?

Betegnelsen en uriaspost bruges normalt om “En udsat position” eller “en farlig position, man er blevet sat i for at holde mund“. Det er i den betydning, at de fleste danskere kender og benytter udtrykket.

Men faktisk har betegnelsen sin oprindelse i en virkelig, historisk begivenhed, som Biblen fortæller om.

En konge havde været sammen med en smuk kvind. For at skaffe sig af med ægtemanden sendte han ham ud i et slag, han var sikker på at tabe.

Det kan du læse mere om her.

Urias – en person fra Biblen – og vores egen historie

Urias var en trofast soldat, der tjente Kong David i år ca. 1.000 f. Kr. Han levede altså rigtigt for omkring 3.000 år siden.

Biblen beretter, at Kong David havde syndet og været i seng med soldatens smukke kone. For at skaffe sig af med ham, og selv gifte sig med kvinden, sendte kongen soldaten Urias ud på en umulig mission, der skulle slå ham ihjel:

Næste morgen skrev David et brev til Joab og sendte det med Urias.  I brevet stod der: »Sæt Urias i forreste linje, hvor kampen er hårdest, og lad ham i stikken, så han kan blive dræbt.«

Joab, der havde holdt øje med byen, satte Urias på det sted, hvor han vidste, at der stod tapre krigere.  Da nu mændene i byen gjorde udfald mod Joab, faldt en del af Davids folk; også hittitten Urias døde. (2. Samuel 11:14-17)

Betegnelsen en uriaspost stammer altså fra en sand historie.

Det er værd at bemærke, at Kong David ikke bare satte Urias ud på en udsat position. Han løj og bedrog ham også inden, for at komme afsted med sine onde planer. Han havde endda tillid til ham – idet han sendte brevet med planerne – med manden selv, vel vidende, at han ikke ville åbne det.

En uriaspost er en udsat position, man er blevet sat i med vilje. Udtrykket stammer fra en sand historie i Biblen.

Det ligger dybt i mennesket: En synd kommer ikke alene, og vi gør alt for at komme afsted med vores onde planer. Vi ser endda igennem andres gode egenskaber for at komme i mål med at synde.

Godt vi har Jesus til at frelse os!

Frelsen – kun ved Jesus

Biblen fortæller, at mennesket syndede mod Gud og blev smidt ud af Paradisets have. Der lever vi nu – adskilt fra Gud, i verden med dens sygdomme og ondskab. Kun gennem Jesus kan vi komme tilbage til Gud, når vi i troen på hans søn Jesus vender os fra vores synd, bliver døbt til Jesus og modtager helligånden.

Det er den eneste vej i Himlen.

Gud velsigne dig.

Babydåb og konfirmation er ugyldigt overfor Gud. Han ser kun på, om du rigtigt tror på – og følger – Hans søn, Jesus. Læs mere eller Chat med en præst.

Vær med til at redde liv! Støt Jesusfrelser.dk med 100kr. Beløbet går ubeskåret til facebookannoncer med vores artikler.

Send til MobilePay 1206LR, så flere danskere kan læse Jesus at kende.

Del artiklen med andre:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *