Chat med en præst og modtag bøn alle dage 08-22. Jesus lever og kan helbrede dig – fysisk og psykisk. Chatten er åben

Du har nok hørt udtrykket at “hovmod står for fald“.

Men er du klar over, hvad udtrykket egentlig betyder?

Det er lidt et gammeldags udtryk med betydningen “Dem som praler mest taber til sidst” eller “Hvis man er skråsikker, så bliver man ramt af karma“. Det er i den betydning, at de fleste bruger udtrykket.

Men faktisk har talemåden en dybere og langt mere alvorlig betydning.

Det handler nemlig om hvem der kommer i himlen (de ydmyge), og hvem der kommer i helvede (de hovmodige), og er en sandhed, der kommer fra Gud.

Det kan du læse mere om her

Et bibelsk udtryk

Hovmod står for fald er et udtryk, der stammer fra Biblen

Hovmod går forud for ulykke, overmod går forud for fald. (Ordsprogene 16:18)

Faktisk er hele biblen fuld af fortællinger, lignelser, historier og vers der fortæller, at de hovmodige (dem, der ved bedst og ikke vil lytte) vil falde til sidst, og at dem, der har en chance hos Gud, der er de ydmyge, der erkender, at de har syndet, og har brug for hjælp.

Er det dig?

Hvor står du selv? – Tag testen

Hvis du vil vide om din chance for et evigt liv ligger foran dig, så behøver du bare kigge på, om du er hovmodig eller ydmyg.

Hovmodig – er det dig?

Enten er du hovmodig og mener, at du har styr på det hele. Ved du med sikkerhed, at Gud ikke skabte jorden? Er du sikker på, at du ikke behøver for en frelser på dommedag? Ved du bedre end Gud? Har du en bedre moral?

Så er du hovmodig, og du står for fald. Det betyder, at du ikke vil klare den og komme i Helvede.

Udmyg – er det dig?

Eller du er ydmyg og giver du Gud en chance. Tog du imod den søn, han sendte? Er du villig til at lytte til Gud? Er du villig til at vende dig fra dine synder og lave om på dig selv? Kan du acceptere, at du ikke er øverst i fødekæden, og at du har brug for hjælp? Kan du indrømme, at du tager fejl? Kan du tage imod rettelser – og vil du forbedre dig selv?

Så ligger vejen åben for dig til et liv med Jesus, og et evigt liv i Himlen, når du skal herfra.

Det hele er op til dig.

Gud velsigne dig.

Savner du et kristent hjemme-fællesskab, der tror på Jesus og ønsker at følge hans ord? Så kan du tilmelde dig en gruppe her: Kristent netværk i Danmark

Mest læst på Jesusfrelser.dk lige nu: 20 beviser for Gud, og barnedåben er ugyldig