Hvad betyder udtrykket “Kaste perler for svin”?

Jesus er den eneste vej til himlen - uden ham er vi alle fortabte. Gud gav sin søn så du kan opleve frihed, helbredelse og få evigt liv.

Du kommer ikke i himlen pga. din babydåb. En ægte tro på Jesus er opskriften! Skriv anonymt og forstå mere. Chat 08-22 med en præst.

Du har nok hørt udtrykket at “kaste perler for svin“.

Men er du klar over, hvad udtrykket egentlig betyder?

Det er lidt et gammeldags udtryk med betydningen “Giv ikke det bedste væk” eller “Den og den person er dum og forstår det ikke, så spild ikke din tid“. Det er i den betydning, at de fleste bruger udtrykket, ofte i forbindelse med, at man gør lidt grin med andre.

Men faktisk har talemåden en dybere og langt mere alvorlig betydning.

Det handler nemlig om, at nogen forstår de ting, der handler om Gud, og andre vil afvise det.

Det kan du læse mere om her.

Et bibelsk udtryk

“Kaste perler for svin” er et udtryk, der stammer fra Biblen

“Giv ikke jeres kostbare perler til svinene, for de vil bare træde dem ned uden at forstå værdien.” Mat. 7:6

Det handler om at bedømme situationen og vurdere, om de mennesker, du taler til, er parate til at høre om Gud. Det er faktisk et udtryk, der kun henvender sig til de kristne, og hjælper dem til at reflektere over, om modtageren overhovedet forstår, hvad de siger.

Åndeligt døde mennesker forstår ikke

Udtrykket handler om, at når personer er åndeligt døde – altså når de endnu ikke er født påny – så vil de ikke kunne genkende dit budskab. Men kan sige det på denne måde: Dét, som egentlig er en perle, vil de se som værdiløst. Det er ikke fordi, de er mindre værd end dig. Det er ikke en latterliggørelse af disse mennesker. Det er fordi de lige nu ikke kan forstå, hvad det er, du siger.

Når vi som kristne deler budskabet om Jesus vil det være sådan. Nogen mennesker er ikke parate til at høre, hvad du siger. Det vigtigste er, at du deler evangeliet med dem. Men en dybere bibelanalyse, det hjælper dem faktisk ikke.

Frelsen – kun ved Jesus

Biblen fortæller, at mennesket syndede mod Gud og blev smidt ud af Paradisets have. Der lever vi nu – adskilt fra Gud, i verden med dens sygdomme og ondskab. Kun gennem Jesus kan vi komme tilbage til Gud, når vi i troen på hans søn Jesus vender os fra vores synd, bliver døbt til Jesus og modtager helligånden.

Det er den eneste vej i Himlen.

Gud velsigne dig.

Babydåb og konfirmation er ugyldigt overfor Gud. Han ser kun på, om du rigtigt tror på – og følger – Hans søn, Jesus. Læs mere eller Chat med en præst.

Vær med til at redde liv! Støt Jesusfrelser.dk med 100kr. Beløbet går ubeskåret til facebookannoncer med vores artikler.

Send til MobilePay 1206LR, så flere danskere kan læse Jesus at kende.

Del artiklen med andre:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *