Hvad betyder udtrykket “Sætte sit lys under en skæppe”?

Kun ved Guds søn JESUS finder vi frihed, helbredelse og evigt liv. Uden Jesus er vi alle fortabte og kommer i Helvede.

Du kommer ikke i himlen pga. din babydåb. En ægte tro på Jesus er opskriften! Skriv anonymt og forstå mere. Chat 08-22 med en præst.

Du har nok hørt udtrykket at “sætte sit lys under en skæppe“.

Men er du klar over, hvad udtrykket egentlig betyder?

Det er lidt et gammeldags udtryk med betydningen “Vær stolt af det du siger” eller “Men skal ikke undervurdere sig selv“. Det er i den betydning, at de fleste bruger udtrykket.

Men faktisk har talemåden en dybere og langt mere alvorlig betydning.

Det handler nemlig om, at vi ikke skal skamme os over budskabet om Gud, der leder mennesker til at blive frelst.

Det kan du læse mere om her.

Et bibelsk udtryk

“At sætte sit lys under en skæppe” er et udtryk, der stammer fra Biblen. En “skæppe” er en spand eller bøtte, faktisk mere præcist et rummål (ca. 18 liter):

I er jordens salt. Men hvis saltet mister sin kraft, hvad kan man da salte det med? Det kan ikke bruges til noget, men bliver bare smidt ud, og folk træder det ned. I er verdens lys, og det skal kunne ses, ligesom en by, der ligger på et bjerg, kan ses langt væk. Man tænder jo ikke en lampe for at skjule den under en spand (“skæppe” i tidligere oversættelser, red.). Nej, den skal stå højt og frit, så den kan lyse for alle i huset. På samme måde skal I lade det lys, I har fået, skinne for folk, så de kan se, at det, I gør, er prisværdigt, og så de kan give jeres Far i Himlen ære. – Mat 5: 13-16

Biblen fortæller os med andre ord, at vi ikke skal skamme os over vores tro på Jesus. At vi skal fortælle om Gud til andre. At religion bestemt ikke er en privat sag.

Hvorfor skal vi fortælle andre om Jesus?

Vi skal fortælle andre om Jesus, fordi alle mennesker en dag skal dømmes af Gud.

Hvis ikke de har en frelser, der kan tage straffen for dem, når de dør og står foran Gud, er de på vej i Helvede – så vigtigt er det. Læs mere

Frelsen – kun ved Jesus

Biblen fortæller, at mennesket syndede mod Gud og blev smidt ud af Paradisets have. Der lever vi nu – adskilt fra Gud, i verden med dens sygdomme og ondskab. Kun gennem Jesus kan vi komme tilbage til Gud, når vi i troen på hans søn Jesus vender os fra vores synd, bliver døbt til Jesus og modtager helligånden.

Det er den eneste vej i Himlen.

Gud velsigne dig.

Babydåb og konfirmation er ugyldigt overfor Gud. Han ser kun på, om du rigtigt tror på – og følger – Hans søn, Jesus. Læs mere eller Chat med en præst.

Vær med til at redde liv! Støt Jesusfrelser.dk med 100kr. Beløbet går ubeskåret til facebookannoncer med vores artikler.

Send til MobilePay 1206LR, så flere danskere kan læse Jesus at kende.

Del artiklen med andre:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *