Chat med en præst og modtag bøn alle dage 08-22. Jesus lever og kan helbrede dig – fysisk og psykisk. Chatten er åben

Du har nok hørt udtrykket at “være sin brors vogter“.

Men er du klar over, hvad udtrykket egentlig betyder?

Det er et udtryk med betydningen “En person, der holder øje med andre” i en negativ betydning, “Overvåger andre” eller “Passer på andre i nidkærhed”. Det er i den betydning, at de fleste mennesker kender udtrykket.

Men faktisk har talemåden en dybere og langt mere alvorlig betydning.

Udtrykket stammer fra den sande historie om, at jordens første mennesker fik to sønner – og den ene blev misundelig og slog den anden ihjel. Vi har haft problemer med misundelse lige siden.

Det kan du læse mere om her.

Et bibelsk udtryk

Udtrykket “Være sin brors vogter” stammer fra den misundelige Kain, der lod som om, at han ikke vidste, hvor hans bror var. Som han lige havde myrdet.

Forhistorien er, at Kain var misundelig, fordi broren Abel havde givet Gud en gave, der gjorde Gud tilfreds.

Siden talte Kain til sin bror Abel, og da de en dag var ude i det fri, overfaldt Kain sin bror Abel og slog ham ihjel.

Da spurgte Herren Kain: »Hvor er din bror Abel?« Kain svarede: »Det ved jeg ikke. Skal jeg vogte min bror?«  Herren sagde: »Hvad er det, du har gjort? Din brors blod råber til mig fra jorden.
(1. Mosebog 4: 8-10)

Kain myrdede sin bror, fordi han var misundelig på ham. Ligesom kriminelle idag er misundelige på dem, der retfærdigt er kommet til deres ting.

Kain gjorde iøvrigt hvad mange gør, når de ikke vil indrømme deres fejl – komme med undskyldninger. Hans undskyldning var “Skal jeg da gå og holde øje med ham?” – et retorisk spørgsmål.

Men Gud vidste godt, hvad han havde lavet. Man kan ikke snyde Gud.

Kain er dig og mig

Kain er en historisk person, men også typisk for alle mennesker idag: Når vi mennesker bliver konfronteret med vores egen uretfærdighed (vores løgne, vores misundelse, vores forbandelser, vores lyster) så kommer vi med undskyldninger, og anklager den, der forsøger at hjælpe os – Gud selv. Vi vil hellere give andre skylden.

Men så kommer vi ikke i himlen.

Vi skal sige undskyld til Gud, og lade hans søn tage betalingen for vores synder.

Frelsen – kun ved Jesus

Biblen fortæller, at mennesket syndede mod Gud og blev smidt ud af Paradisets have. Der lever vi nu – adskilt fra Gud, i verden med dens sygdomme og ondskab. Kun gennem Jesus kan vi komme tilbage til Gud, når vi i troen på hans søn Jesus vender os fra vores synd, bliver døbt til Jesus og modtager helligånden.

Det er den eneste vej i Himlen.

Gud velsigne dig.

Savner du et kristent hjemme-fællesskab, der tror på Jesus og ønsker at følge hans ord? Så kan du tilmelde dig en gruppe her: Kristent netværk i Danmark

Mest læst på Jesusfrelser.dk lige nu: 20 beviser for Gud, og barnedåben er ugyldig