“Hvor var Gud, da Hitler torturerede jøderne?”

Det er vores egen skyld, at ondskab og sygdom findes i verden. Men Gud har en løsning.

Den anden dag fik vi et spørgsmål i chatten fra en velmenende, men moralsk forvirret dansker:

“Hvor var Jesus, da Hitler torturerede jødiske børn og slog dem ijhel? Hvorfor hjalp han dem ikke?”

Spørgsmål i chatten

Svaret er, at bare fordi der er nok sæbe i denne verden, er vi ikke alle rene. Og blot fordi Jesus kom på jorden, blev hele verden ikke automatisk god med et snuptag. Man bliver kun ren, hvis man selv vasker sig. Og vi bliver kun gode og skyldfri, hvis vi selv går til Gud. Gud venter på os, så han kan frelse os fra Helvede.

Det kan du læse mere om her.

Vores skyld, ikke Guds skyld

Det første vi bør sætte på plads er, at det ikke er Guds skyld, at der er tortur, folkemord og ondskab her i verden. Det er vi selv skyld i.

Problemerne startede, da Adam og Eva valgte at gøre oprør mod Gud og spise af kundskabens træ. Da de gjorde dét, kom synd og sygdom ind i verden. Og med synden – sygdom og død. Gud advarede os endda inden.

Og det er dér, vi befinder os nu. I en verden med ondskab. Fordi at vi selv inviterede ondskaben indenfor.

Hvorfor greb Gud så ikke ind overfor Hitler?

Svaret er simpelt, og det viser Guds kærlighed:

Hvis Gud skulle stoppe ondskaben i denne verden, fx. Hitler, en morder, en voldtægtsforbryder eller en tyv, skulle han tage vores frie vilje fra os. Men Han har givet sit ord. Et ord, som Han hverken kan eller vil bryde.

Denne verden har han givet til os, vi har fået myndighed og fri vilje, og det er op til os. Skulle Jesus gribe ind overfor synd og ondskab, så skulle alle mennesker på jorden dømmes. Ikke bare Hitler. Han skulle gribe ind overfor al synd – og vi ville alle komme i Helvede. Også dig. Så Gud venter, fordi han elsker os.

Venter på hvad?” spørger du måske.

Gud venter på os. Han venter på at vi selv vender os fra synd og tager imod hans søn Jesus, så han kan frelse os fra den straf (helvede), der venter os alle.

Læs Sådan bliver du frelst

Gud er god – og han straffer synd

Gud fortæller os i Biblen, at det er vores eget ansvar at overvinde det onde – med det gode.

“Overvind det onde med det gode.”

Romerne 12:9-21

Og han lover os, at al synd vil blive straffet – også Hitler for sit folkemord:

“I skal vide, at jeres synd nok skal finde jer.”

4. Mosebog 32:23

Gud har nemlig givet os denne jord – og vi har selv fået ansvaret for at vælge mellem ondt og godt:

“Himlen er Guds – jorden har han givet til menneskerne.”

Salme 115:16

Så, hvad er løsningen?

Løsningen på al verdens ondskab er ikke at beklage sig over, hvorfor Gud ikke gør noget. Han gør ikke noget, fordi han ikke kan bryde sit ord, og fordi han ønsker at frelse så mange mennesker som muligt til Himlen. Tog han vores frie vilje fra os og greb ind, skulle vi alle straffes.

Vi skal nemlig alle straffes for de synder, vi har begået imod Gud. Men Han sendte sin søn Jesus som betaling for denne ondskab, vores egen ondskab. Fordi han elsker os. Fordi han ønsker at tilgive os alt, hvad vi har gjort. Som en god far. Læs mere

Det er en mulighed han gav os, en mulighed for at komme tilbage og få tilgivelse.

Giv Satan skylden, og giv Gud æren

Så … sæt halen på det rette æsel. Giv Satan skylden for alt det, han bragte ind i verden. Giv dig selv skylden, fordi du har lyttet til Guds fjende i stedet for Gud selv.

Og sig tak til Gud fordi han gav sin søn for dig. Anerkend, at du også har brug for tilgivelse. Og vend om. Så er livets absolutte fylde og mening lige foran dig.

Gud velsigne dig.

Vær med til at redde liv! Støt Jesusfrelser.dk med 100kr. Beløbet går ubeskåret til facebookannoncer med vores artikler.

Send til MobilePay 1206LR, så flere danskere kan læse Jesus at kende.

Del artiklen med andre:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *