“Hvorfor lod Gud min ven dø”?

Sygdom og død er en del af denne verden, indtil Jesus kommer tilbage. Gud venter for at give os en chance til at vælge ham.

Mange gør den fejl at give Gud skylden for sygdom her i verden. Her er hvad nogen skrev til os i chatten for få dage siden:

Jeg fatter ikke, hvorfor hun skulle dø så ung og glad og hjertevarm. Jeg er SÅ trist. Jeg har mistet min bedste ven.

Undskyld, men jeg synes ikke Gud kan være det bekendt!

Person i chatten

Sorgen og frustrationen er naturlig, men det er ikke Gud, vi skal give skylden.

Det er nemlig ikke Gud, men Satan, der skal have skylden.

Det kan du læse mere om her.

Giv Satan skylden

Her på jesusfrelser.dk føler vi med dig, men vil også fortælle dig noget vigtigt, som helt vil udfordre og forandre din tænkning.

Det er ikke Gud, der gør disse ting. Det er ikke Gud, der tager folk ud af denne verden – eller beslutter livets længde.

Med syndefaldet kom sygdommen

Efter syndefaldet, hvor Adam & Eva valgte ikke at følge Gud, har verden været falden. Det er i denne faldne verden, hvor satan jo har magten, at sygdom og ondskab findes. Den tid vi har her på jorden har vi begrænset kun, pga noget vi selv gjorde. Gud advarede os endda: “hvis I spiser af træet vil I dø”. Og de gjorde det alligevel.

Det er den verden vi er i nu. En falden verden, hvor vi skal dø, pga noget VI gjorde. Vi inviterede synden ind i verden, og det er vi nu.

Du skyder altså skylden på den helt forkerte person. Det er ikke Gud, der tager folk ud. Det er hans fjende, Satan.

Gud tager ikke folk ud – han tager imod dem

Gud tager ikke folk ud, han tager IMOD dem, når de dør. Hvis de kendte hans søn, som han i kærlighed gav for at vi kan komme tilbage til et nyt paradis, hvor livet igen er uden ende – og uden sygdom.

Det er meget vigtigt at du beder over dette og forstår, at du beskylder den, som gav sit liv for dig.

Men så meget magt har Satan da ikke! Det har jeg svært ved at tro.

Svar i chatten

Den magt, satan har, er den magt, vi gav ham.

Gud gav det hele til os, og se hvad vi gjorde med den! Han gav herredømmet over jorden til os – og det evige liv. Men vi mennesker gjorde oprør. Og for at vi ikke skulle spise af livets træ og leve for evigt med synden, var Gud NØDT til at smide os ud af Paradis.

Smidt ud af Paradis

Dér er vi nu i denne, faldne verden. En verden med sygdom og med ondt. Sygdom kommer fra det øjeblik, hvor vi sagde nej til Gud. Ondskab kommer fra os selv. Det er ikke satan, der gør ondt denne verden – det er os selv.

Det er svært at forstå, men meget, meget vigtigt, at vi ikke giver Gud skylden, men hans fjende!

Gud er almægtig, og vil genoprette sit rige.

Men … spørger du måske … hvorfor gør Gud det så ikke med det samme og  udsletter alt sygdom og alt ondt?

Svaret er, at Gud hverken kane eller vil: Skulle han udslette alt ondt skulle han udslette os. Det er os, der er onde.

Gud KAN ikke, fordi han ikke kan bryde løfter. Han lovede os denne verden, og alt i den. Han overdrog den til os. “Himlen er Guds, men jorden har han givet til menneskene”, siger salme 115.

Og Gud VIL ikke, for så skulle han udslette os. Hvis han greb ind nu, og stoppede morderens arm når morderen dræber, så skulle han også stoppe løgneren, når han lyver, eller danskeren, når hun forbander Guds navn. Så skulle Gud dømme hvert eneste menneske. Og da vi alle har forbrudt os på Guds lov, skulle Gud dømme alle mennesker til døden.

Gud venter for at kunne frelse os

Det er derfor, at han venter. For at give os (vores frie vilje tager han ikke fra os) tid til at vælge Jesus og komme i himlen. Biblen kalder det nådens tid. For at frelse os – give os muligheden for at vælge Jesus. Greb han ind mod synd og sygdom havde han jo bare udslettet jorden da Adam og Eve – og dermed den menneskelige race – da cde syndede. Men han elsker os. Så han venter, så så mange som muligt kan komme op til ham.

Det er derfor, at Gud ikke bare laver et Paradis nu. Han kan ikke (hvorfor er forklaret ovenfor) og han vil ikke (hvorfor er forklaret ovenfor).

Så … når man siger at satan har magten her på jorden, så er man kristen. For det er hvad biblen siger: “satan er denne verdens fyrste“, siger biblen.

Hvorfor kom Jesus? “For at gøre en endeSatans gerninger“, siger biblen.

Hvordan? Gennem de kristne, når de får helligånden.

Så næste gang vi synes de kristne er åndssvage, fordi de tror på helbredelse ved bøn (der tager Gud magten tilbage fra Satan gennem os) og at vi ikke synder mere, bander, lyver og myrder, så skal man bare huske på at vi gør det, vi netop har mulighed, for i denne tid, indtil Jesus kommer igen.

Konklusion

Sagt helt kort:

  • Gud kan ikke slette al ondskab og sygdom i denne verden – for så skulle han dømme os til helvede alle med det samme. Og han elsker os, så han har givet os chancen for frelse gennem Jesus

Denne verden, og den misere vi er i, er vores egen skyld. Svaret er at acceptere det, og leve til Guds ære, så vi kan komme tilbage til ham. Og sige undskyld til den skaber, vi forbander, som vi burde takke.

Gud velsigne dig.

Vær med til at redde liv! Støt Jesusfrelser.dk med 100kr. Beløbet går ubeskåret til facebookannoncer med vores artikler.

Send til MobilePay 1206LR, så flere danskere kan læse Jesus at kende.

Del artiklen med andre:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *