Når konspirationsteorier holder folk fra Gud

Konspirationsteorier fremmer ikke Guds rige, men afholder folk fra at møde Jesus.

Det er desværre blevet populært i visse kristne kredse at forfalde til troen på – og offentligt kæmpe for – konspirationsteorier. Teorierne har intet med biblen og Gud og gøre – men det tager manges tid og opmærksomhed.

De mest populære er “flad jord”, “USA selv bag 9/11” og Covid/vaccine-teorier.

Problemet er, at disse teorier ikke fremmer Guds rige, men holder folk fra Jesus. Og at gå op i det er det stik omvendte af, hvad Gud har kaldet os til.

Det kan du læse mere om her.

Tag sikkerhedsskoene på

Inden vi starter kommer først lige en venlig advarsel. Et emne som dette kan godt træde nogen over tæerne. Især dem, som forfalder til konspirationsteorier. De vil ofte gå til modangreb. Men hold hesten!

Men nogengange træder Gud os over tæerne, fordi han ønsker, at vi skifter retning. Så giv denne besked en chance. Hold dig ydmyg.

For andres evige liv kan afhænge af det.

Populære konspirationsteorier blandt kristne

Her følger kort nogen af de mest populære konspirationsteorier blandt kristne, som Satan bruger som værktøj til at holde folk fra Jesus:

  • Covid / kontrol: Den usande teori om, at Covid er en sammensværgelse blandt verdens nationer om at kontrollere befolkningen, fængsle os og tage vores børn. De sorgende pårørende til over 2 mio døde er der ikke fokus på.
  • Covid / vaccine: Den usande og sundhedsfarlige teori om, at vaccinen generelt er sundhedsfarlig, ændrer vores DNA og med tiden går os til robotter – endda med computerchips.
  • Flad jord: den afsindige, usande teori om, at jorden ikke er rund, men flad. Ja, det er faktisk en populær teori, omend måske den mest uintelligente.
  • USA bag 9/11: den usande, respektløse og for verdensfreden ødelæggende teori om, at amerikanerne selv sprang tårnene i luften og myrdede 3.000 af deres borgere.
  • Månelanding: Den usande, og ligesom de andre igen og igen modbeviste teori om, at vi faktisk slet ikke landede på månen i 1969. Hvilket vi gjorde.

Hvad angår diskussionerne/fakta omkring disse teorier vil vi ikke i denne behandling påbegynde en diskussion. Hertil finder man føde i Facebooks uendelige tråde.

Det er ikke formålet her, og det vil – som det aldrig gør når man diskuterer med konspirationsteoretikere – bringe frugt.

Fordi Satan står bag, og han bøjer sig ikke.

Men gør du – holder du dig ydmyg? Og vigtigere end det; fremmer det Guds rige?

Hvorfor holder disse konspirationsteorier folk væk fra Jesus?

Problemet med disse teorier er ikke, om de er sande eller falske (note: de er falske), men at de holder folk fra Gud.

Men hvorfor gør de det?

Jo det skyldes, at når verden ser på kristne, og hører, at de kristne tror på, at jorden er flad – hvilket vi alle godt ved, at den ikke er, så afholder det de disse måske Jesus-nysgerrige mennesker fra at høre evangeliet, som de samme, velmenende kristne deler i en anden sammenhæng.

Med andre ord: Konspirationsteorier, der slet ikke handler om Gud eller Biblen, skræmmer folk væk fra Gud – når det deles fra kristne munde.

Jesus har nemlig kaldet os til at fortælle om Gud; ikke bruge tid på disse teorier.

Kaldet fra Jesus

Jesus har kaldet os til at gå ud i verden og fortælle om ham, gøre disciple, døbe dem og lære dem at adlyde Biblen. Gud har ikke kaldet os til at advare 80-årige mod at få en vaccine, eller fortælle andre med ildhu, at amerikanerne med fryd slår deres egne borgere ihjel.

Det hjælper intet for Guds rige. Det holder bare nysgerrige fra Gud; og vi kan faktisk som kristne evangelister have blod på vores hænder, når vi blander det kristne budskab med disse afsindigheder.

Løsningen: Hold dig til Gud

Læsningen er simpel: Som kristen, hold dig til at fortælle andre mennesker om Gud.

Hav andre mennesker evige liv for øje, ikke endeløse diskussioner om mRNA, lægeudtalelser, bygningskonstruktioner og fotoopstillinger.

Vær bevidst om din rolle, og hold dig til din rolle. Som er klar og enkel.

For den gode nyhed er, at Gud har set dig værdig til at få nyheden om ham betroet. Og det lever du op til ved at gå ud og fortælle andre om Jesus.

Gud velsigne dig.

Vær med til at redde liv! Støt Jesusfrelser.dk med 100kr. Beløbet går ubeskåret til facebookannoncer med vores artikler.

Send til MobilePay 1206LR, så flere danskere kan læse Jesus at kende.

Del artiklen med andre:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *