Hvad er “næstekærlighed”?

Næstekærlighed handler om at elske andre, som Gud elskede os, da han gav os sin søn, så vi kan blive frelst.

Du kommer ikke i himlen pga. din babydåb. En ægte tro på Jesus er opskriften! Skriv anonymt og forstå mere. Chat 08-22 med en præst.

Du har nok hørt udtrykket at “Elsk din næste som dig selv“. Det er fra dette udtryk, at begrebet “næstekærlighed” stammer.

Men er du klar over, hvad udtrykket egentlig betyder?

Næstekærlighed stammer fra kristendommen og er et kristent koncept. Det bruges ofte i betydningen  “Være god mod andre mennesker” eller “Acceptere andre mennesker, som de er“. Det er i den betydning, at de fleste bruger udtrykket.

Men faktisk har næstekærlighed en dybere og langt mere vidtrækkende betydning – det handler ikke bare om at være god sine nærmeste.

Næstekærlighed nemlig om at give sig selv for andre mennesker, selv om de hader dig, ligesom Gud gav sin søn til os mennesker, selv om vi var fulstændigt ligeglade. Og næstekærlighed handler også om at elske Gud.

Det kan du læse mere om her

Et bibelsk udtryk

“Elske sin næste som sig selv” er et udtryk, der stammer fra Biblen:

Jesus svarede: „Du skal elske Herren, din Gud, af hele dit hjerte, med liv og sjæl og med alle dine tanker. Det er det største og fornemmeste bud. Der er også et andet bud, som er lige så vigtigt: ‚Du skal elske din næste som dig selv.’ Det er det, Toraen og profeterne drejer sig om.” – Mat. 22: 37-40

I denne passage fortæller Jesus, hvad den vigtigste lov at følge for at komme ind i hans rige er. Vi skal elske Gud med alt vi har, og så skal vi elske andre mennesker ligeså meget som os selv.

Elsk Gud med alt du har

At være næstekærlig handler altså også om at elske Gud – ikke bare andre mennesker. Hvorfor det?

Fordi den kærlighed, Gud viste os, da han gav sin søn, den lærer os, hvordan vi skal elske andre mennesker.

Elsker du Gud, for det han gjorde, da han gav sin søn? Elsker du Gud for, at han har skabt dig og givet dig liv?

Næstekærlighed – noget vi lærer af Gud

Næstekærligheden er ikke noget, vi mennesker har fundet på. Hvis vi skal forstå, hvad næstekærlighed er, skal vi se på, hvad Gud gjorde, da han gav sin søn Jesus.

Her er et par eksempler, hvad næstekærlighed kræver af dig:

  • Vi skal ikke hævne os på de mennesker, der spytter på os – er du så næstekærlig?
  • Vi skal elske dem, der hader os – kan du sige, at du gør det?
  • Vi skal give, selv om vi ikke selv har – kan du sige, at du gør det?
  • Vi skal give plads til dem, der mener noget andet end os – kan du sige, at du gør det?

Elsker du andre mennesker ligeså meget, som du elsker dig selv?

Jesus stiller os endnu en udfordring. Vi skal elske andre ligeså meget, som vi elsker os selv. Det er rigtig, rigtig svært. For vi tager trods alt altid os selv først. Men det var også det, Jesus gjorde på korset. Han kunne have påkaldt sig alle verdens engle og hævnet sig på sine bødler. Men for at frelse dig så lod han sig blive hængende og dø, så han kunne tage straffen for dig.

Dét er næstekærlighed.

Gud velsigne dig.

Babydåb og konfirmation er ugyldigt overfor Gud. Han ser kun på, om du rigtigt tror på – og følger – Hans søn, Jesus. Læs mere eller Chat med en præst.

Vær med til at redde liv! Støt Jesusfrelser.dk med 100kr. Beløbet går ubeskåret til facebookannoncer med vores artikler.

Send til MobilePay 1206LR, så flere danskere kan læse Jesus at kende.

Del artiklen med andre:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *