Sandheden om Torben Søndergaard

Torben Søndergaard er en kendt dansk evangelist bag bevægelsen "Den Sidste Reformation". Han har været i TV i forbindelse med flere dokumentarer. Her kan du læse en sand beretning om ham.

I dette gæsteindlæg vil jeg gerne give mit besyv med omkring en person, der har været nævnt meget i både danske medier og diskuteret meget blandt danske kristne: Evangelisten Torben Søndergaard.

Jeg vil dele mine førstehåndserfaringer med Torben som kristen evangelist, menneske og ven – fortalt af en person, der kender ham på første hånd – nemlig mig selv.

I det følgende kan du læse hvem Torben er (hvis du ikke vidste det), og du kan læse om det er sandt, alt hvad man kan læse om ham mange steder i medierne.

Torben er en af de vigtigste danske, kristne evangelister i nyere tid – uanset hvad man mener om ham.

Mikkel Michelsen

Den korte version, hvis du ikke vil læse videre: Det meste er ikke sandt. Torben er en dygtig evangelist, en åben og varm kristen, og desværre en person, der er blevet meget uretfærdigt behandlet – fordi han har stukket næsen så meget frem. Han kommer med et direkte budskab om Gud, som støder mange. Men det gør evangeliet, og med evangeliet følger forfølgelse. Torben har været et offer for dette.

Kort om Torben

Torben er en kendt dansk kristen, som står bag bevægelsen “Den Sidste Reformation” / TLR. Han blev tvunget til at forlade Danmark og søge asyl i USA i 2019. Det skete efter, at en manipulerende dokumentar ved navn “Guds Bedste Børn” i TV2 satte en hetz-lignende stemning op imod ham i danske medier og på TV. Pressenævnet påtalte senere flere manipulerende ting i dokumentaren.

Torben har været aktiv som kristen siden 1996 og skrevet bøgerne “Kristen – Discipel eller Slave“, “Den sidste reformation“, og står bag hjemmesiden Mission.dk, TheLastReformation.com og YouTube-kanalen TLR, der i skrivende stund har 101.000 abonnenter og 600+ videoer. Han står også bag de populære gratis kristne film The Beginning, The Life og 7 days adventure with God. Han er idémanden bag TLRs kort med over 100.000 aktive kristne disciple i hele verden. TLR er måske er een af de største evangelistiske discipelbevægelser i nyere tid.

Uanset hvad man mener om ham, så er Torben Søndergaard kort fortalt een af de vigtigste, danske kristne evangelister i nyere tid, og desværre også en person, der er blevet uretfærdigt forfulgt og behandlet af både den danske presse og af sine kristne brødre og søstre.

Torbens provokationer

Torben kommer med et provokerende budskab. Han siger, at vi har behov for at vende tilbage til den kristendom, vi ser i Apostlenes Gerninger. Det har provokeret mange. Mennesker der ikke kender Gud provokeres af hans dæmonuddrivelser på YouTube, de mange mirakuløse helbredelser, og navnet JESUS generelt.

Torben provokerer både vantro og kristne. Det betyder ikke, at hvad han siger er usandt.

Mikkel Michelsen

Men det er ikke kun de vantro, der provokeres af Torben. Mange kristne provokeres af Torbens retmæssige kritik af kirkernes hieraki og åndsforladte gudstjenester. Hans bibelske budskab om omvendelse fra synd, bibelsk dåb i vand og discipelskab har også stødt mange – fordi det er sandt.

Torben – en mand med integritet og brand for Jesus

Jeg har kendt Torben som menneske og kristen i mange år på nærmeste hold, og kan kun bekende dette:

Han er en helt almindelig dansker, som brænder for Jesus. Han bærer på et provokerende budskab, som ikke er usandt – men han går ud med det, og det kan verden ikke lide. Han er en utrolig intelligent, dygtig og ærlig person.

Han har stor integritet og har ikke begået de mange forfærdelige ting, som han beskyldes for – eller inddirekte er blevet sat i familie med – og han er desværre blevet uretfærdigt behandlet af både danske medier og andre danske kristne.

Denne forfølgese har haft en stor pris for ham og hans familie – så stor en pris, at han måtte forlade landet. De mennesker, der har været en del af denne forfølgelse, skylder ham en undskyldning, for han har betalt en meget stor pris for hvad han har gjort – fortalt om Jesus som denne verdens eneste sande frelser. Jeg tror ikke, at han får den. Men det er hvad Torben fortjener. En undskyldning.

Har Torben fejl?

Det har han sikkert. Har du ikke også det?

Hvis du lagde 600 videoer op på nettet om Jesus skulle andre nok komme efter dig og finde fejl ved det, som du fortæller. Det betyder ikke, at det er forkert! Biblen siger det på en god måde: Tag dig af din egen frelse – den har du nok med at retfærdiggøre overfor Gud.

I øvrigt har Torben een af de mest nøjagtige fortolkninger af, hvordan Biblen skal forstås – især hans formidling omkring frelse, dåb, helbredelse og discipelskab.

Mange rygter – mange frugter

Så vi skal ikke vurdere Torben på rygterne, men på frugterne. Og der er mange.

Torben har båret utrolig meget “frugt” som kristen, meget mere frugt end de fleste. 100.000-vis af mennesker er blevet bedt for og har oplevet helbredelse og frihed gennem hans videoer. Ligeså mange er måske blevet frelst.

Denne frelse, denne helbredelse og frihed, den stammer fra Jesus, ikke fra Torben. Torben bærer bare på Guds hellige Ånd ligesom så mange andre danske kristne. Forskellen er, at Torben bruger Guds Ånd nonstop, all-in, og han er ligeglad hvad du mener om ham. Det er der ikke noget i vejen med. Det er tværtimod beundringsværdigt.

Torben er en af de danskere, der har gjort allerstørst positiv forskel for Guds rige.

Mikkel Michelsen

Det betyder også, at hvis man ser igennem hvad andre siger om Torben, og hører hvad han selv kommunikerer, så er hans teologiske linje overraskende kompromisløs og nøjagtig.

Må Gud velsigne Torben

Lad mig slutte dette vidnesbyrd om Torben med at bede for ham.

Må Gud velsigne Torben, og må andre kristne bede for ham ligeså! Jeg beder til, at hans navn bliver genoprettet i forhold til den almindelige dansker en dag. Vi kommer alle til at stå til regnskab overfor Gud en dag. Alle de tomme og onde ord, vi har talt mod andre, skal vi stå til regnskab for.

Torben er en af de mennesker, der blandt danskerne har gjort allerstørst positiv forskel for Guds rige, og jeg vil gerne sige tak til Torben som almindelig kristen og som personlig ven.

Gæsteindlæg af Mikkel Michelsen
Mikkel Michelsen kan kontaktes her.

Del artiklen med andre:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *