Hvad betyder udtrykket “At skille vandene”?

Kun ved Guds søn JESUS finder vi frihed, helbredelse og evigt liv. Uden Jesus er vi alle fortabte og kommer i Helvede.

Du kommer ikke i himlen pga. din babydåb. En ægte tro på Jesus er opskriften! Skriv anonymt og forstå mere. Chat 08-22 med en præst.

Du har nok hørt udtrykket at “at skille vandene“.

Men er du klar over, hvad udtrykket egentlig betyder?

Det er et udtryk, der bruges med betydningen “Noget som folk nemt bliver uenige om” eller “Noget skelsættende“. Det er i den betydning, at de fleste bruger udtrykket, fx “Det var virkelig et foredrag, der skilte vandene.

Men faktisk har talemåden en dybere og langt mere alvorlig betydning.

Det har nemlig sin oprindelse i en faktisk, historisk begivenhed.

Det kan du læse mere om her

En historisk begivenhed

At skille vandene r et udtryk, der stammer fra en begivenhed, der fortælles om i Biblen.

“Da Moses rakte sin stav ud over vandet, drev Herren vandet bort. Han lod en voldsom østenvind blæse hele natten, så havet delte sig, og en tør sti kom til syne midt i. Så gik israelitterne gennem havet på den tørre havbund, mens vandet var som en beskyttende mur på begge sider.” – 2. Mosebog‬ ‭14:21-22‬ ‭BPH‬‬

Denne begivenhed var skelsættende på mange måder. Den frelste israelitterne, den viste Guds ubegrænsede magt, og den udslettede Israels fjender.

Men hvad betyder det for dig i dag?

Ud af vandet

Ligesom israelitterne havde egypterne efter sig har du også en “hær”, der er efter dig. Det er dine synder, som bliver ved med at forfølge dig. Vi mennesker vil egentlig gerne gøre det rigtige, men vi bliver desværre ved med at blive trukket tilbage i synd. Der er fordi, den ligger dybt i os, og vi ikke kan vriste os fri på naturlig vis.

Men det er faktisk muligt med Guds hjælp.

Når du i troen på Jesus vælger at følge Gud og vende dig fra dine synder, sker der i dåben dét, at du bliver et nyt menneske i din ånd, og samtidigt at syndens magt over dit liv brydes. Gud skiller vandene, som han gjorde for israelitterne, og du kommer op af vandet levende igen – og efterlader syndens magt over dit liv, tilbage i vandet.

Læs også hvad sker der i dåben?

Frelsen – kun ved Jesus

Biblen fortæller, at mennesket syndede mod Gud og blev smidt ud af Paradisets have. Der lever vi nu – adskilt fra Gud, i verden med dens sygdomme og ondskab. Kun gennem Jesus kan vi komme tilbage til Gud, når vi i troen på hans søn Jesus vender os fra vores synd, bliver døbt til Jesus og modtager helligånden.

Det er den eneste vej i Himlen.

Gud velsigne dig.

Babydåb og konfirmation er ugyldigt overfor Gud. Han ser kun på, om du rigtigt tror på – og følger – Hans søn, Jesus. Læs mere eller Chat med en præst.

Vær med til at redde liv! Støt Jesusfrelser.dk med 100kr. Beløbet går ubeskåret til facebookannoncer med vores artikler.

Send til MobilePay 1206LR, så flere danskere kan læse Jesus at kende.

Del artiklen med andre:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *