Var Gud ond, da han sendte plagerne over Ægypten?

Det var altså ikke Gud, der var ond - det var Farao, der var stædig.

Den anden dag fik vi et spørgsmål i chatten:

“Var det ikke ondt af Gud at sende alle plagerne over Ægypten? Mange døde, inklusiv Ægypternes børn.

Spørgsmål

Svaret er, at Farao havde slaveholdt og forpint 2 millioner israelitter i 400 år. 80 år forinden havde Farao endda slået alle hebræiske drengebørn ihjel.

Gud ønskede at sætte israelitterne fri. Han gav ægypterne 10 chancer inden til at frigive israelitterne, som startede med lette plager, og blev værre og værre. Det kan du læse mere om her.

En retfærdig straf

Før Gud sendte plagerne over Ægypten, havde Farao holdt 2 millioner israelitter som slaver – i ca. 400 år.

80 år inden – havde Farao endda slået alle hebræiske (israelitternes) drengebørn ihjel, fordi han ville forhindre de hebræiske slaver i at blive flere.

Derudover var israelitterne Guds udvalgte folk – dem han ville bruge til at skabe sit rige på jorden. Et rige i kærlighed og retfærdighed.

Alt hvad Farao gjorde var forkert.

Gud ønskede at sætte sit folk fri – faktisk for at skabe retfærdighed i Canaans land, som var endnu værre. Derfor ønskede Gud dem tilbage til dét, der nu er Israel.

Så Gud gav Farao en chance for at sætte dem fri uden straf. Han gav ham faktisk chance efter chance. For hver gang blev plagerne tungere og tungere – men Farao ville ikke give sig.

Det var altså ikke Gud, der var ond – det var Farao, der var stædig.

Det var derfor en – efter dagens standard – hård straf at sende disse overnaturlige plager over Egypten. Men Gud var tålmodig, gav chance efter chance – og det var nødvendigt – og retfærdigt.

Kunne Gud ikke stoppe ondskab, hvis han ville?

Gud bruger mennesker. Han brugte Moses til at advare Farao.

Hvis Gud skulle stoppe ondskaben i denne verden, skulle han tage vores frie vilje fra os. Det kan og vil han ikke. Han har givet sit ord, som han ikke kan og vil bryde.

Denne verden har han givet til os, vi har fået myndighed og fri vilje, og det er op til os. Skulle han gribe ind overfor synd og ondskab skulle ethvert menneske på jorden dømmes. Det betød helvede for samtlige mennesker, for vi har alle brudt hans lov og syndet mod ham. Så Gud venter, fordi han elsker os.

Venter på hvad?” spørger du måske.

Gud venter på os.

Vejen tilbage

Gud gjorde nemlig noget fantastisk. Han sendte sin søn Jesus som betaling for denne ondskab, vores egen ondskab. Fordi han elsker os. Fordi han ønsker at tilgive os alt, hvad vi har gjort. Som en god far. Læs mere

Det er en mulighed han gav os, en mulighed for at komme tilbage og få tilgivelse.

Giv Satan skylden, Gud æren

Så … sæt halen på det rette æsel. Giv Satan skylden for alt det, han bragte ind i verden. Giv dig selv skylden, fordi du har lyttet til Guds fjende istedet for Gud selv.

Sig tak til Gud fordi han gav sin søn for dig. Læg din stolthed fra dig. Og vend om. Så er livets absolutte fylde og mening lige foran dig.

Gud velsigne dig.

Vær med til at redde liv! Støt Jesusfrelser.dk med 100kr. Beløbet går ubeskåret til facebookannoncer med vores artikler.

Send til MobilePay 1206LR, så flere danskere kan læse Jesus at kende.

Del artiklen med andre:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *