Aktiv dødshjælp – derfor er det forkert

Vi mennesker må ikke tage kontrollen over andres liv. Det inkluderer aktiv dødshjælp.

Vi lever i en verden, hvor vi har taget kontrollen over liv og død. Vi slår både levedygtige fostre ihjel – og overvejer også, om det skal være muligt at slutte livet tidligere end Gud har bestemt – gennem aktiv dødshjælp.

At tage magten over liv og død er een af de alvorligste synder vi kan begå mod Gud. Gud ser aktiv dødshjælp som mord, og det er derfor noget, vi skal holde os langt fra – og ikke støtte.

Det kan du læse mere om her.

Du må ikke slå ihjel

Biblen fortæller mange steder, at vi som mennesker ikke må tage kontrollen over andre menneskers liv. Den vigtigste passage findes i de 10 bud. Læs alle 10 bud her.

Du må ikke begå drab.

– Gud, 2. Mosebog 20:13.

Det 6. af 10 bud.

Biblen fortæller også, at kun Gud er herre over liv og død og har dommen.

“Det er ethvert menneskes lod én gang at dø og senere blive stillet for Guds domstol,”

‭‭Hebræerbrevet‬ ‭9:27‬

Der står ikke “menneskets” domstol. Vi kan ikke stille et menneske for vores egen etiske domstol og beslutte, at det skal dø tidligere, fordi der ingen vej er tilbage.

Aktiv dødshjælp er mord

Når vi gennem aktiv dødshjælp afslutter et liv, tager vi dette liv i vores hænder ved aktivt at “hjælpe” mennesket til at dø. Det er med andre ord et liv, vi gør os herre over. Det kaldes også mord.

Men hvad så med smerten? Og når der slet ikke er et håb for denne person?

Smerte kan lindres – intet menneske skal nødvendigvis dø i smerte.

Og håbet – det findes altid med Gud. Med aktiv dødshjælp derimod – bliver det meget hurtigt en meningsmæssig glidebane, hvor vi selv sætter os til dommere over, hvornår håbet er slut, hvornår det er bedst for personen at dø, og på hvilken måde det skal foregå.

Det er ganske enkelt en ret, vi ikke har. Vi kan ikke bestemme, hvornår det er bedst for personen at dø. Det bestemmer Gud.

Den verden vi lever i er en falden verden, hvor vi oplever sygdom og død. Gud har en belønning til os efter denne verden, hvis vi stoler på hans søn og holder ud. Men denne belønning findes ikke, hvis vi bryder hans bud og gør os til herre over liv og død.

Hvad så med passiv dødshjælp? Er det også en synd?

Passiv dødshjælp er lovligt i Danmarks lægelov, sålænge det foregår med respekt for patienten.

Selvom grænsen kan være svær at definere, mener vi ikke, at passiv dødshjælp er en synd i Guds øjne. Grunden er, at når man vælger ikke at behandle en allerede døende patient, eller når man giver smertestillende medicin, er det ikke med det formål at fremskynde døden, men en vurdering af det bedste for patienten i den situation, der allerede er.

Der er tilgivelse i Jesus

Det vigtigste er, at alle mennesker – syge og raske – kan finde tilgivelse i Jesus,

Da Jesus døde på korset tog han straffen for alle synder – ikke bare hvis vi har bandet, løjet eller set på pornografi – men også hvis vi har været delagtige i at myrde et andet menneske.

Gud tilgiver også mordere, hvis de kommer til ham.

Der er tilgivelse til dig i dag – bed Jesus om tilgivelse.

Gud velsigne dig.

Læs mere her: Tilgivelse

Sådan bliver du frelst: Læs mere

Vær med til at redde liv! Støt Jesusfrelser.dk med 100kr. Beløbet går ubeskåret til facebookannoncer med vores artikler.

Send til MobilePay 1206LR, så flere danskere kan læse Jesus at kende.

Del artiklen med andre:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *