De 10 bud

Her kan du læse de 10 bud, både i en forkortet version og Biblens originale tekst.

Her finder du en liste over de 10 bud.

  1. Du må ikke have andre guder end Gud
  2. Du må ikke dyrke idoler eller bøje dig for statuer
  3. Du må ikke vanære Guds navn (bande)
  4. Du skal overholde hviledagen
  5. Du skal ære dine forældre
  6. Du må ikke myrde
  7. Du må ikke være utro
  8. Du må ikke stjæle
  9. Du må ikke lyve
  10. Du må ikke begære andres ejendom

Biblens tekst om de 10 bud

Herunder kan du læse Biblens fulde og uændrede tekst om de 10 bud. (Paranteser og fremhævning er indsat for at vise hvilket bud, der er tale om)

“Du må ikke tilbede andre (1) end mig. Du må ikke lave afgudsbilleder (2) af nogen art ud fra det, du ser i himmelrummet, på jorden eller i vandet under jorden. Du må ikke bøje dig for et afgudsbillede eller tilbede det, for jeg er Herren, din Gud, og jeg vil ikke dele din hengivenhed med nogen anden gud. Jeg undlader ikke at straffe dem, der hader mig, så det kan mærkes indtil tredje eller fjerde slægtled. Men jeg er også den, der er trofast gennem tusind generationer. Jeg gør godt mod dem, der elsker mig og holder mine befalinger. Du må ikke misbruge Herren, din Guds, navn (3). Jeg straffer den, der misbruger mit navn. Du skal holde hviledagen (4) hellig. Du har seks dage om ugen til at udføre dit arbejde og dine daglige gøremål, men den syvende dag er en hviledag, som er indviet til Herren, din Gud. Den dag må du ikke udføre nogen form for arbejde. Det gælder også dine sønner, dine døtre, dine slaver, dine husdyr og eventuelle fremmede, som bor hos dig. Jeg brugte seks dage til at skabe jorden, himlen, havet og alt hvad der findes i dem, men jeg hvilede på den syvende dag. Derfor velsignede jeg hviledagen og gjorde den hellig. Du skal ære din far og din mor (5), så du kan få et godt og langt liv i det land, Herren, din Gud, vil give dig. Du må ikke begå drab (6). Du må ikke bryde ægteskabet (7). Du må ikke stjæle (8). Du må ikke anklage nogen på falsk grundlag (9). Du må ikke begære andre menneskers (10) hus, ægtefælle, slaver, husdyr eller andet, der tilhører dem.”

2. Mosebog‬ ‭20:1-2, 4-17

Hvad er de 10 bud?

De 10 bud er den første lov, Gud gav til os mennesker for, hvordan vi skal leve. Sidenhen kom Gud med en rette forordninger (religiøse foreskrifter) til det israelske folk.

Andre versioner af de 10 bud

Katolikker har desværre lavet en falsk udgave af de 10 bud, fordi de selv bøjer sig for afgudsbilleder og statuer (beder fx til Maria og de døde aspostle / “helgene”). Derfor udelader de bekvemt bud #2 om af bøje sig for statuer, og laver om på det 10.

Vi har illustreret forskellene på de to udgaver i denne artikel.

Hvis du støder på en sådan version af de 10 bud er det den uægte version.

Skal kristne overholde de 10 bud, når de har Jesus?

Ja, selvfølgelig skal kristne det. Det er Guds lov, og at overtræde dem er synd i Guds øjne.

Jesus giver os mulighed for at blive frikendt for vores overtrædelser af de 10 bud, men du skal stadig vende dig fra din synd og ønske at leve anderledes. Ellers gælder Jesus’ offer ikke for dig.

Er de 10 bud noget, vi skal frygte?

Nej, vi skal ikke frygte de 10 bud. Det er Guds lov, der lærer os hvad næstekærlighed er.

Gud velsigne dig.

Vær med til at redde liv! Støt Jesusfrelser.dk med 100kr. Beløbet går ubeskåret til facebookannoncer med vores artikler.

Send til MobilePay 1206LR, så flere danskere kan læse Jesus at kende.

Del artiklen med andre:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *